Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Őszi avargyűjtési akció

Rate this item
(1 Vote)

Tisztelt Kőbányai Lakosok!

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezi az őszi avargyűjtési akciót. Az akció keretén belül az önkormányzat térítésmentesen „kerti zöld hulladék” feliratú 100 literes zsákot biztosít az ingatlanok tulajdonosainak, kezelőinek, hogy a köztisztasági kötelezettségüknek eleget téve az ingatlanok előtti közterületek, valamint az ingatlanuk rendben tartásáról gondoskodni tudjanak.

Ingatlanonként 5 darab, saroktelek esetén 8 darab, társasházak esetén lépcsőházanként 6 darab zöldhulladék-gyűjtő zsák igényelhető 2015. október 12-étől. Az ingatlanok tulajdonosai, valamint a társasházak közös képviselői a zsákokat ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vehetik át.

A szelektív elszállítást a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. térítésmentesen végzi, ezért kérjük, hogy a zsákokba kizárólag kerti hulladékot (nyesedéket, lombot) gyűjtsenek!

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a Fővárosi Közgyűlés rendeletének értelmében az avar és kerti hulladékot elégetni tilos. 2016. január 1-jétől a megváltozott jogszabályok értelmében a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot komposztálják. A fentiek miatt a jelenleg zöldhulladék gyűjtésére használt polietilén zsákokat 2015. december 31-ig lehet csak használni. Az FKF Nonprofit Zrt.-nek a polietilén zsákban gyűjtött zöldhulladékot 2015. decemberéig áll módjában elszállítani!

Tegyük rendezetté, szebbé környezetünket, Kőbányát, éljenek az akció lehetőségével!
Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Tuesday, 06 October 2015 11:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Építik a tavat
Régi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia