Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jelenleg is folyik a munka az Újhegyi sétányon

Rate this item
(1 Vote)

Az Újhegyi sétány teljes hosszában végig járható, annak ellenére, hogy az még mindig építési terület, a műszaki átadás-átvétel nem történt meg. A kivitelező cég az eddig rosszul lerakott burkolatokat folyamatosan javítja. Többek között ezért is fokozott figyelemmel és óvatosan kell rajta közlekedni. A térkövek közötti végleges tömítés és a vízszintbe rakás várhatóan március végére lesz kész.

Az Újhegyi sétány Éltes Mátyás iskola felőli oldalánál még nem rakták le a burkolatot, mert az ott húzódó vezetékeket addig nem lehetett letakarni, amíg a szolgáltató arra engedélyt nem adott. Szerencsére már megtörtént az átterhelés a DIGI új kábeleire, így a régieket ki lehet szedni, és azon az oldalon is be lehet fejezni a burkolást. 

A vízlépcsővel kapcsolatos munkálatok miatt a sétányt a Bányató utcai szakaszánál kb. 15 méter hosszban másfél méteresre szűkítették. A munkálatok időjárástól függően kb. két hétig fognak tartani.

A sétányon már elhelyezésre kerültek a kandeláberek. Az ELMŰ a közvilágítás bekötéséhez a kérelmet befogadta, már csak a szolgáltatón múlik, hogy mikor köti rá az áramot az oszlopokra, mikor lesz igazi közvilágítás a sétányon. Az szokott lenni a gyakorlat, hogy a kérelem befogadásától számított két héten belül az ELMÜ elindítja a közvilágítást.

A kiálló fekete vezetékek az automata öntözőrendszer tartozékai. Ezekre teszik majd a locsolófejeket, ami a tavasszal ültetendő fákat és a növényeket fogja öntözni. 

A közösségi házban és a könyvtárban jelenleg belső munkálatok folynak. A fűtés már működik, ami a réginél sokkal kényelmesebb és energiatakarékosabb megoldással adja a meleget. A radiátorok mellett padlófűtést és beépített elszívó szellőzőrendszert alakítottak ki.


A kivitelező a projekt befejezéség még egy kis türelmet kér. Reméljük, hogy tavasszal, amikor a madarak csicseregnek, mindenki elfelejti az építkezés kapcsán átélt kellemetlenségeket és boldogon fogja a sétányt számos közösségi területét használni.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 09 June 2016 21:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Az iskola
Épül a Mély tó
Építési terv
Régi kép
Még nincs kész
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia