Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Budapest egyik legnagyobb főutcájának alapkőletétele Kőbányán június 19-én

Rate this item
(1 Vote)

Tisztelettel meghívjuk és szeretettel várjuk 2018. június 19-én, kedden 10 órakor tartandó ünnepélyes alapkőletételre, melyet a X. kerület Újhegyi sétány építési területén, a Hang utca és Újhegyi sétány kereszteződésénél tartunk. Az alapkövet D. KOVÁCS RÓBERT Kőbánya polgármestere helyezi el. 

Kőbánya egyik legnagyobb beruházása a TÉR_KÖZ projekt keretében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával zajlik. Az Újhegyi sétány komplex megújítása II. ütem címet viselő projekt eredményeként - a Kőbányai Önkormányzat önrészével együtt - mintegy 319 millió forintból folytatódik Budapest egyik legnagyobb lakótelep főutcájának megújítása. 

Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatala pályázatot hirdetett a főváros közösségi tereinek fejlesztésére: közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására. Erre nyújtott be pályázatot a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, mely eredményeként 200 millió forint támogatást nyert el. A támogatáshoz az Önkormányzat mintegy 119 millió forint önerőt tett hozzá.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása II. ütem” c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

2016-ban befejeződött az Újhegyi sétány Harmat és Bányató utca közötti szakaszának felújítása. Az ott lakók és az ide látogatók is örömmel vették használatba a kellemes környezetté alakított akadálymentessé tett sétányt. 

2018. májusában az északi szakasz, vagyis a Harmat utca és a Mádi utcai közötti szakasz kerül felújításra. Megújul a játszótér, ahol köztéri WC és pelenkázó létesül, új közösségi találkozóhely lesz az üzletek előtt, amelyet a nyári melegben páraoszlopok tesznek kellemessé. Felújításra kerül a csatorna és a vízellátó rendszer is, valamint a sétáló utca szép, új térburkolattal lesz lefedve. 

Sétány végpontját egy távolról is jól látható térplasztikai ”Jel” fogja lezárni. A felújítandó részen 5680 négyzetméteren történik favédelem, fakivágás, fapótlás, növénytelepítés, kertépítés, és fenntartási munka. Az új növényeket automata öntöző rendszerrel tartja frissen.

A felújítás részeként megújul a Csodafa Óvoda és Gyermeksziget Bölcsőde. Mindkét épület homlokzata új külsőt kap, valamint a kerítés és a bejárat is megszépül.

A munkálatok 2018. májusban kezdődtek és decemberre befejeződnek. Ebben az időszakban is megközelíthetőek és használhatóak lesznek a területen lévő közintézmények, üzletek. 

Örülünk, hogy elfogadja meghívásunkat, és találkozunk a rendezvény helyszínén.

Helyszín: 1105 Budapest, Újhegyi sétány 17-19.
Időpont: 
2018. június 19., kedd, 10:00 óra

Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.

 

Last modified on Wednesday, 20 June 2018 06:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Részből egész
Épül a lakótelep
Zajlik a munka
A Gergely-bánya
Látkép
Még nincs kész
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia