Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az Újhegyi sétány felújítása folytatódik - videóval

Rate this item
(0 votes)

Ahogy arról már korábban írtunk, 2016-ban befejeződött az Újhegyi sétány Harmat és Bányató utca közötti szakaszának felújítása. Az ott lakók és az ide látogatók is örömmel vették használatba a kellemes környezetté alakított akadálymentessé tett sétányt.

2018-ban az északi szakasz, vagyis a Harmat utca és a Mádi utcai közötti szakasz kerül felújításra: megújul a játszótér, ahol köztéri WC és pelenkázó létesül, új közösségi találkozóhely lesz az üzletek előtt, amelyet a nyári melegben páraoszlopok tesznek kellemessé. Felújításra kerül a csatorna és a vízellátó rendszer, valamint a sétáló utca szép, új térburkolattal lesz lefedve. Sétány végpontját egy távolról is jól látható térplasztikai ”Jel” fogja lezárni. A felújítandó részen 5680 négyzetméteren történik favédelem, fakivágás, fapótlás, növénytelepítés, kertépítés és fenntartási munka. Az új növényeket automata öntöző rendszerrel tartja frissen. A felújítás részeként megújul a Csodafa Óvoda és Gyermeksziget Bölcsőde. Mindkét épület homlokzata új külsőt kap, valamint a kerítés és a bejárat is megszépül.

A munkálatok 2018. májusban kezdődtek és decemberre befejeződnek. Ebben az időszakban is megközelíthetőek és használhatóak lesznek a területen lévő közintézmények, üzletek. 

A felújítás folyamatosan zajlik, a kivitelezők a régi vízvezetékeket újakra cserélték, a nyomáspróba sikeres volt. A felszíni vizek elvezetésének csatornái készülnek. A sétány közepén lévő támfalak bontása befejeződött, most az új támfal szerkezetének alapozása, előkészítése folyik. Az arra járók és az építkezést figyelők úgy láthatják, hogy lelassult a munka. Ez csak a látszat, mert jelenleg éppen a kevésbé látványos és gyakran szinte észrevehetetlen, de a későbbi építkezéshez nélkülözhetetlen alapszerelések történnek.

A képre kattintva videót tekinthet meg a felújításról:


Kép forrása: Mácsik András Facebook oldala  

„A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása II. ütem” c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.  

  

 

Forrás és további képek: Pro-Koord, Kőbányai Önkormányzat, facebook.com/ujhegy

 

 

Last modified on Thursday, 28 February 2019 10:55

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Épül a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep
Épül és szépül
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Dolgos kezek
Az iskola
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia