Kőbányai Közösségi Hírlap

Újhegy megújul

Rate this item
(2 votes)

Folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok Újhegyen, a sétány újabb szakaszai mellett megújul a Csodafa Óvoda és a Gyermeksziget Bölcsőde is.

Megkezdődött az Újhegyi sétány második ütemének építkezésén a középső rész térkövezése. A szakasz elkészülte után a gyalogosok birtokba is vehetik és a kivitelező elkezdi a sétány két oldalát bontani, majd építeni. Az óvoda, bölcsőde és az üzletek akkor is megközelíthetőek lesznek egy-egy átjáróval, amikor a közlekedés a sétány középső részén lesz lehetséges.

  

„A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása II. ütem” c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Az Újhegyi sétány felújításának részeként megújul a Csodafa Óvoda és a Gyermeksziget Bölcsőde is. A gyermekek már birtokba vették a felújított Gyermeksziget Bölcsődét, a szigetelést szép, barátságos, vidám színekkel fedték be.

  

A Csodafa óvoda külső szigetelése kész, festeni fogják a napokban. A konyha felújítása során a csempézés és a járólapok lerakása folyik éppen. A cikk alatt interjút tekinthetnek meg, melyben a TV10 riportere Balogh Mátét, a Kőbányai Városüzemeltetési Zrt. intézményfenntartóját kérdezi a munkálatokkal kapcsolatban.

Az Újhegyi Uszoda felújítása szintén jó ütemben halad: lebontották a régi, életveszélyessé vált tetőt. Jelenleg az új gerendák felületi kezelését végzik és teszik is fel azokat a megmaradt fő tartóelemekre. A strand a felújítás alatt is üzemel.

 

 

Forrás: Pro-Koord, Újhegy Facebook oldala 

 

Last modified on Friday, 31 August 2018 14:31

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia