Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Épül a Helytörténeti Gyűjtemény új székhelye

Rate this item
(2 votes)

Épül és szépül a Helytörténeti Gyűjtemény leendő székhelye. Az udvarban elkészültek a sétányok, most a szegélykövezés zajlik. A hűtő- és fűtőrendszer külső elemei felkerültek a tetőre. Elkészült a belső acéllépcső, jelenleg a falak glettelése, festése folyik.

 


Képek forrása: D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, ez év májusában elkezdődtek a munkálatok a Füzér utca 32. szám alatti ingatlanban, ahol az önkormányzat méltó elhelyezést alakít ki és biztosít a jövőben a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény számára.

A közbeszerzést még 2016-ban írta ki az önkormányzat. Hosszú egyeztetési folyamatot követően idén tavasszal kezdődtek meg a munkálatok az erősen leromlott műszaki állapotú épületben. A beruházás egyik legfontosabb hozadéka az, hogy az eddig méltatlan körülmények között elhelyezett helytörténeti gyűjtemény is végre megfelelő körülmények közé kerülhet.

Az épületben korábban zeneiskola működött, így az tereivel, belső elrendezésével kifejezetten alkalmas egyrészt a gyűjtemény méltó bemutatására, másrészt tágas, kellemes méretű belső kertjével a közösségi funkciók széleskörű kiszolgálására is lehetőséget ad.

Az épület a pincétől a padlásig, kívül és belül egyaránt teljes körűen megújul, a belső udvar szép zöld területté alakul át. A pincében a raktárak, műhelyek és a gépészeti tér kap elhelyezést. A vízvezeték és a szennyvízhálózat, az elektromos hálózat, a hűtő- és fűtő rendszer modern technológiával készül. A vendégtérben - a funkciónak megfelelően - új válaszfalakkal öt kiállítótér, egy nagy multifunkcionális tér, ruhatár és kiszolgáló helyiségek lesznek. A mozgáskorlátozottak, valamint a nehezebben járók és a babakocsival közlekedők részére a gyűjtemény és az udvar is egyaránt könnyen megközelíthető, azaz teljesen akadálymentes lesz. A homlokzati részen a helyi építészeti védettség miatt a nyílászárók cseréje, valamint a bejárati kapuk felújítása az eredeti állapotnak megfelelően történik. Ugyanez vonatkozik az épület külső és belső burkolatára is. 

A korhű arculatnak megfelelően felújított épülettel kíván az önkormányzat a jövőben otthont biztosítani Kőbánya méltán nevezetes örökségeinek. 

A Helytörténeti közösségi tér kialakítása a kőbányai Füzér utca 32-ben című projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg. 

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Tuesday, 18 December 2018 08:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Dolgozik a daru
Föld út
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia