Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Végéhez közeledik az Újhegyi sétány megújítása

Rate this item
(1 Vote)

Végéhez közeledik Újhegyen a városrész ütőerének számító  Újhegyi sétány és a környék évek óta tartó megújítása. A harmadik szakasz is a korábbiakhoz hasonlóan alakul át, melynek lényege, hogy a közösségi funkciók erősödjenek, a sétány teljes mértékben akadálymentes legyen.

Budapest egyik leghosszabb sétálóutcája több szempontból is együlálló, így nem véletlen, hogy már az első szakasz építészeti nívódíjban részesült.

Az Újhegyi sétány három ütemben újult meg, a rekonstrukció 2015-ban kezdődött. A városfejlesztési munka a közterületek akadálymentesítése mellett magába foglalta a közösségi- és játszóterek korszerűsítését, a térburkolatok, utcabútorok cseréjét, valamint a zöldfelületek megújítását és automata öntözőrendszerének kiépítését. Az I. ütemben a korzó szíve, a középső szakasz kapott új külsőt a Bányató és a Harmat utca között. Létrehozták az idősek találkozó helyét, külön játszóteret alakítottak ki a kisebb és a nagyobb gyerekeknek, a felnőttek számára pedig fitnesz parkot építettek. Megújult és kibővült az Újhegyi Közösségi Ház és multifunkciós piactér is létrejött.

A munkát 2017-ben nívódíjjal jutalmazta a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS (Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület.  Az idén áprilisban átadott II. ütemben a sétány északi szakasza készült el a Harmat utcától a Mádi utcáig. Ebben az ütemben készült el az első a korzó végpontjait jelző “felhőgyárakból”. A megújult játszótéren pedig köztéri WC-t és pelenkázót is létrehoztak. A III., hamarosan záruló ütemben a sétány déli részét korszerűsítik közel 1 milliárd forintból, így a kőbányai korzó teljes revitalizációjának összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot. 

A TV10 harmadik szakasz munkálatairól szóló videó-összefoglalója a cikk alatt tekinthető meg.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása III. ütem" c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: centrumtv.hu, Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Wednesday, 09 October 2019 12:32

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Régi kép
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Föld út

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia