Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Rendezett zöldsávok Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

Idén először külön keretet biztosított az önkormányzat a fasori zöldsávok rendezésére - olvasható a Kőbányai Hírek Facebook oldalán. Ezekre ugyanis az évek során az esőzések felhordták a talajt, púpok alakultak ki. Volt ahol sövényt vagy fát kellett ültetni, egyes területeken pedig füvesítettek, miután a zöldet a felparkoló autók kikoptatták.

Egyenként azonban ezek mind kis munkáknak számítanak, külön-külön nehézkes a kezelésük, ezért döntött úgy a kerület vezetése, hogy idén egy olyan, több mint tíz millió forintos keretet biztosít, amelyből egyszerre több helyszínen elvégezhető a nemcsak az út esztétikai értékét növelő, hanem a járdák vízelvezetését is javító zöld sáv rendezése.

Megszüntették a talajfelrakódásokat például a Mádi utcában a Kada utcától a Kőrösi Csoma Sándor út felé, sövényt telepítettek a Gitár utcai körforgalom elé, füvesítettek, pótoltak egy kiszáradt fát és sövényt is telepítettek a Harmat utca elején lévő patikánál.

A keretből jutott a lakossági jelzések, kérések teljesítésére is: 18 csemetét ültettek több helyszínen a lakók igényeinek eleget téve. Idén a kerület forgalmasabb területeire összpontosítottak, de a terv az, hogy a zöldsávok rendbetétele jövőre is ütemezetten folytatódik.

A zöldsávok rendben tartása egyébként az ingatlantulajdonosok feladata, éppen ezért a kerület vezetése abban bízik, hogy az immár rendezett területek megóvására ezután a lakók is jobban odafigyelnek.

Forrás: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Thursday, 06 August 2020 09:52

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Föld út
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Az iskola
Épül és szépül
Építési terv
Zajlik a munka
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia