Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megnyílt a Savköpő Menyét kőbányai irodája, közösségi munkával ünnepelték

Rate this item
(2 votes)

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kerületi szervezetének munkáját koordináló Hankó Kláritól megtudtuk, picit drága volt, de végül sikerült kisírni a pártnál, hogy a kőbányai ügyekkel foglalkozó Savköpő Menyét végre saját irodát nyithasson a Harmat utcában, a Csősztorony közelében. Íme:

 

A kerületi csapat közösségi munkával ünnepelte meg a párt életének eme hatalmas mérföldkövét: egy szép június végi vasárnapi napon lakossági bejelentésre a Sibrik és Harmat utcák kereszteződésénél lévő kőbányai bringás szervizponthoz vonultak, hogy a hat éve épült, és azóta magára hagyott asztalt és padokat a gondjaikba vegyék. 

A térbútorok elképesztően jó anyagból készültek, így a fa részek ellenálltak az időjárás viszontagságainak és annak az intenzív használatnak, amibe a gyújtogatási kísérletek is beletartoznak. Az elemek több helyen így is elvetemedtek és kiszáradtak, felületét belepte a kosz és a penészgomba, valamint firkálásból sem volt hiány.

A párt passzivistái az asztalról és a padokról leszerelték a pallókat, lecsiszolták róluk a piszkot, a penészt és a tageket (firkálás), majd lazúrfestékkel lekenték őket. Száradás után az elemeket úgy szerelték vissza, hogy megszüntessék az elvetemedésből eredő hepéket és hupákat.

A párt passzivistái keresik az elfelejtett, gazdátlan helyszíneket és a közterületi tárgyakat, hogy azokat helyrehozva demonstrálják: mindannyiunknak köze van a környezetünkhöz, így az azt szennyező szeméthez és a díszítő virágokhoz egyaránt. Aki mindezek alapján kedvet kapott ahhoz, hogy részt vállaljon a város és a kerület szebbé, tisztábbá tételében, és tud olyan helyszínről, amelyre ráférne a kutyás passzivisták aktivitása, annak várja jelentkezését a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma, illetve segítenek neki az elképzelés megvalósításában.   

Forrás: MKKP KÖKISavköpő Menyét

Last modified on Wednesday, 28 July 2021 17:48

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
A Mély tó
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia