Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Befejeződött a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új rendelőintézetének építése

Rate this item
(1 Vote)

Befejeződött a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új szakrendelőjének építése, a beruházásra 5,8 milliárd forintot fordított a kormány.


Fotó: EMMI

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kórházban tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, az utolsó tíz évben arra törekedtek, hogy ez az intézmény visszanyerje régi státuszát, 1932-es megnyitásakor ugyanis az ország legkorszerűbb kórházának számított.

Jelezte, a kormány által indított egészségügyi fejlesztések nem csak erre a kórházra vonatkoznak, hiszen az Egészséges Budapest Program (EBP) célja központi forrásól megújítani a főváros és Pest megye egészségügyi intézményeit; centrumkórházakat, kórházakat és 32 járóbeteg-szakrendelőt.

A miniszter elmondta, a Bajcsy-Zsilinszky kórházban az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult, a most elkészült szakrendelő alapjait 2018-ban rakták le.

Hozzátette: a kormány 3,2 milliárd forintot biztosít a rendelő bútorainak, orvostechnikai eszközeinek és informatikai megoldásainak beszerzéséhez.

Stubnya Gusztáv, a kórház főigazgatója elmondta, hogy Kőbánya és a XVII. kerület, valamint a Pest megyei agglomeráció egy részében lakó mintegy 240-250 ezer ember ellátásáért felelnek. A kórház működteti a X. és a XVII. kerületi, valamint a monori és a gyömrői szakrendelőt is.

A Maglódi út és a Lavotta utca sarkán lévő új, 5500 négyzetméteres szakrendelőbe megkezdődött az eddig a kőbányai egészségházban és a kórházban működő járóbeteg-szakrendelések átköltöztetése.

Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az önkormányzat az elmúlt években is sokat fordított a kerület fejlődésére. Azt mondta, a szakrendelő nagyon elhanyagolt állapotban volt, azonban az új, korszerű épülettel "minőségi ugrás" történt. Ezzel a beruházással további lendületet kapott Kőbánya fejlődése - tette hozzá.

Pap Sándor (Fidesz-KDNP), a kőbányai önkormányzat gazdasági és fejlesztési tanácsnoka azt mondta, a városrész egészségügye tizenkét éve folyamatosan fejlődik. A kerületi rendelők többsége megújult; a Tengerszem és az újhegyi rendelőre fél-fél millió forintot fordítottak kormányzati forrásból.

A kormány és az önkormányzat együtt dolgozik az ott élők megfelelő egészségügyi ellátásán - tette hozzá.

Forrás: MTI

Last modified on Thursday, 10 March 2022 07:19

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Az iskola
Folyik az építkezés
Részből egész
Építik a tavat
Zajlik a munka
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia