Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újabb 5 milliárd forint a fővárosi egészségügyi intézmények fejlesztésére

Rate this item
(1 Vote)

Folytatódik az Egészséges Budapest Program, a kormány újabb 5 milliárd forintot fordít egészségügyi intézmények fejlesztésére - közölte Facebook-oldalán az egészségügyi államtitkár.

Takács Péter hangsúlyozta: a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában. Az Egészséges Budapest Program keretében újabb, csaknem 5 milliárd forint felhasználásáról született kormányhatározat, ebből az összegből Kőbánya, Rákosmente, Pesterzsébet és Budafok-Tétény önkormányzata, továbbá egyes budapesti kórházak valósíthatnak meg felújításokat, fejlesztéseket.

Az említett támogatáson felül a kormány 400 millió forint támogatást biztosított a zuglói önkormányzat számára - tette hozzá az államtitkár, megjegyezve, bár a támogatásról már 2021-ben döntés született, a kormány által biztosított forrás azóta sem került felhasználásra.

Annak érdekében, hogy a zuglói lakosok ne essenek el a fejlesztési forrástól a baloldali kerületvezetés alkalmatlansága miatt, a kormány a vonatkozó kormányhatározat módosításával lehetővé tette, hogy a támogatást a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztésre, valamint épületfelújításra és -korszerűsítésre használhassa fel - fejtette ki Takács Péter.


Fotó: Takács Péter Facebook oldala

Forrás: MTI

 

 

 

Last modified on Wednesday, 20 March 2024 10:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Épül és szépül
Dolgos kezek
Már állnak a házak
Dolgozik a daru
Régi kép
A Gergely-bánya
Épül a Mély tó
A Mély tó
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia