Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Dr. György István első válasza

Rate this item
(0 votes)

Egy korábbi cikkünkben arra kértük Olvasóinkat, hogy tegyenek fel online kérdést Dr. György István főpolgármester-helyettesnek, Kőbánya országgyűlési képviselőjének. Az összegyűjtött olvasói kérdéseket elküldtük a képviselőnek, amelyekre megérkeztek a válaszok. Dr. György István válaszait egyesével fogjuk megjelentetni. 

Az első kérdést Orosz Tibor polgárőr parancsnok tette fel, amely a következő volt: 

„Tisztelt képviselő úr! Kőbánya közbiztonságának javítása érdekében már régebben is kezdeményeztem a kerületőrség megalakítását, mivel kevés a rendőr kerületünkben. Van-e lehetősége, hogy támogassa a kezdeményezésemet? Teljesen kidolgozott koncepcióval rendelkezem, a működés és támogatás tekintetében. Ha tud fogadni szeretném bemutatni, és tájékoztatni az elképzelésemről. A kerület rendőri vezetőit már tájékoztattam, esetleg egy közös megbeszélést is tarthatnánk. Üdvözlettel: Orosz Tibor Kőbányai Wolf Polgárőrség elnöke.”


Dr. György István válasza:

Tisztelt Orosz Tibor Úr! Kőbánya önkormányzata kiemelten kezeli a közbiztonság kérdését, ezért minden olyan elképzelésre nyitott, amely annak megerősítését célozza. Kőbánya országgyűlési képviselőjeként jómagam is támogatok minden ez irányú kezdeményezést. Kőbánya önkormányzata megemelte a rendőrségnek adott támogatást, folytatja a térfigyelő-kamerák telepítését. A kerület vezetésétől úgy értesültem, hogy Kovács Róbert polgármester és Dr. Pap Sándor alpolgármester részvételével már zajlott egyeztetés ebben a tárgyban, amelyen Ön is részt vett. Első lépésként tisztázni kell a kerületőrség megalakításának jogi, intézményi, financiális és egyéb feltételeit. Javaslom, hogy bátran érdeklődjön kerületünk vezetőinél, hogy ezek a lépések jelenleg milyen fázisban vannak. Tekintettel arra, hogy Kőbánya országgyűlési képviselőjeként jómagam is kiemelt figyelmet kívánok fordítani e városrész közbiztonságára, a közeljövőben megbeszélést kezdeményezek Kovács Róbert polgármesterrel és a kerület új rendőrkapitányával, hogy átbeszéljük a legfontosabb tennivalókat.

Köszönöm szíves megkeresését és jó munkát kívánok Önnek!

Üdvözlettel:
Dr. György István

Last modified on Thursday, 24 February 2011 21:24

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó
Elkészült a lakótelep
Folyik az építkezés
Már állnak a házak
Dolgozik a daru
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia