Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Interjú Dr. György Istvánnal az InfoRádióban

Rate this item
(0 votes)

A főváros költségvetését jelentősen meghatározta a források szűkössége, nagyobb fejlesztések maradhatnak el, de a városüzemeltetés elsőbbséget élvez - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában György István, a városüzemeltetési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes. 

Az interjú itt hallgatható meg.

A fővárosi közgyűlés már február 24-én elfogadta a 2011. évi költségvetést. Soha ilyen korán nem történt még ez meg, és ez dicséretes dolog - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a városüzemeltetési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, aki azonban hozzátette: a források a kívánatosnál jóval szűkösebbek.

Ez nem újdonság, hiszen az állami költségvetésnek is komoly nehézségekkel kell szembenéznie. Nehéz örökség az, amelyet Budapest jelenlegi vezetésének cipelnie kell a hátán - fogalmazott György István, aki hangsúlyozta: jelentős "kihúzásokat" kellett eszközölni a korábbi többéves tervekben szereplő tételekből.

Kiemelte, hogy ennek áldozatul estek bizonyos felújítások és fejlesztések. Nincs olyan terület, amely ne szenvedné el a költségvetés szűkösségét. A prioritás mindenképpen a városüzemeltetés - fűzte hozzá.


A főpolgármester-helyettes azonban elmondta, hogy valamennyivel több pénz jut a zöldterületek fejlesztésére és köztisztasági feladatok ellátására. Kiemelte, hogy egy száz fős utcai takarítói állomány felvételét is tervezik, amelyet a ciklus végére hatszáz fősre bővítenének.

Forrás: Dr. György István honlapja

Last modified on Wednesday, 20 April 2011 14:08

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Minden a helyére kerül
Folyik az építkezés
Már állnak a házak
Elkészült a lakótelep
Építési terv
Épül és szépül
Lakótelep a világ végén
A Mély tó
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia