Kőbányai Közösségi Hírlap

Miénk volt a park!

Rate this item
(0 votes)

Több száz önkéntes budapesti vett részt a Budapesti Városüzemeltetési Központ és a Főkert által meghirdetett, „Miénk itt a park!” elnevezésű tavaszváró önkéntes takarításon és cserjeültetésen a Népligetben. A Főkert vezérigazgatója szerint többhétnyi munkát végeztek el a közterületek szépségéért tenni vágyók, ami a vártnál is nagyobb eredmény.


Dr. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és irodájának munkatársai is részt vettek a hétvégi rendezvényen. A takarításban és az árvácskák ültetésében Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere és Kucsák László országgyűlési képviselő is segített.


Az eligazítást megelőzően György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: örül annak, hogy bár egy ideig úgy tűnt, az idén a tavalyihoz képest mintegy 500 millió forinttal kevesebb pénz jut a zöldfelületetek karbantartására, csinosítására, végül ez mégsem következett be. Így az említett célra 2011-ben több mint 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre.

„Azt persze felelőtlenség lenne ígérni, hogy néhány hét vagy hónap alatt minden megváltozik. Szeretnénk azonban lépésről-lépésre elérni, hogy a főváros kezelésében lévő parkok tisztábbak, rendezettebbek legyenek. Azért is vagyunk ma itt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy közös célunkért, környezetünk gondozottabbá tételéért a civilek is sokat tehetnek” – közölte a városvezető.


Last modified on Saturday, 07 May 2011 09:50

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Árkok és házak
Az iskola
Zajlik a munka
Minden a helyére kerül
Elkészült a lakótelep
Részből egész
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia