Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A rendőrség feljelentette a Regnum Christi rendezvényén demonstráló kőbányai képviselőt

Rate this item
(0 votes)

A rendőrség feljelentette a Regnum Christi szombati keresztúti rendezvénye helyszínén demonstráló Élő Norbert kőbányai önkormányzati képviselőt szabálysértés miatt. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére csak annyit közölt, hogy az Oktogon és a Hősök tere közötti területre bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett rendezvény helyszínén egy, tucatnyi főből álló "ellendemonstráló csoport" jelent meg.

Élő Norbert a kép jobb oldalán - a kép forrása: Élő Norbert Facebook oldala

Közölte, a BRFK helyszínen tartózkodó munkatársa felhívta a megjelent ellendemonstráló csoport szervezőjének a figyelmét arra, hogy bejelentési kötelezettség terheli, és ha annak nem tesz eleget, azzal a gyülekezési jogról szóló törvényt megsérti, így vele szemben szabálysértési feljelentés tehető. A szóvivő azt közölte, hogy az érintett ennek a felszólításnak nem tett eleget, ezért a rendőrség szabálysértés miatt feljelentette.

A Demokratikus Koalíció (DK) a történtekkel kapcsolatban közleményt adott ki, ebben egyebek mellett azt közölték, hogy "a Regnum Christi mozgalom által szervezett mai vonuláson az ott spontán megjelent és táblákat felmutató DK-aktivistákat zaklatta a rendőrség, és Élő Norbert kőbányai önkormányzati képviselőt, budapesti koordinátort fel is jelentették". 

A Regnum Christi evangelizációs mozgalom idén az Andrássy útra hirdette meg a húsvét előtti hagyományos keresztutat, majd az azt követő szabadtéri szentmisét. A mozgalom honlapja szerint korábban a budai Várban tartotta a keresztutat, ám az út rossz állapota miatt a helyszínt idén az Andrássy útra tették át.

Forrás: MTI

Last modified on Sunday, 01 April 2012 09:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Árkok és házak
Dolgozik a daru
A Gergely-bánya
Épül a Mély tó
A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia