Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Egyeztetés a Liget térről... folytatás következik

Rate this item
(0 votes)

Ha György István főpolgármester helyettes, Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója, Hajnal Zsolt, az FKF-vezérigazgató helyettese, Pető György, a Budapest Fővárosi Közterület-Felügyelet vezetője és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója egy asztalnál ül, akkor ott nagy dolgok történnek. Ha pedig az említett vezetők egy kerület polgármesterével konzultálnak, akkor annak - vélhetően - jó lesz a vége… Ebben bízhatnak a kőbányaiak is, hiszen az említett grémium a főpolgármester-helyettes kezdeményezésére gyűlt egybe, hogy sokakat érintő kerületi gondokat orvosoljanak - közösen.

A Liget tér az utóbbi időben a kerület szégyenfoltja volt, és sajnos még egy-két évig az is marad, a teljes bontáshoz és/vagy átépítéshez szükséges forrás ugyanis nem áll rendelkezésre. Ám addig sem áll meg itt az élet, a kerületi önkormányzat az aluljárók után most a rámpákat, illetve a peront is lezárja. Kovács Róbert polgármester a fővárosi vezetőktől is ígéretet kapott a segítségre: ennek keretében a BKV megvizsgálja a területén működő kereskedelmi egységek szükségességét, illetve szűkíti a buszvégállomás területét is, hogy átláthatóbb legyen a tér. (A már említett Liget téri aluljáró kitakarításában az FKF vezetői is felajánlották együttműködésüket: rövid időn belül megvizsgálják, hogyan, és milyen méltányos összeg ellenében lehetne eltüntetni a felhalmozódott emberi ürülék miatt veszélyessé is vált hulladékot.)

Kovács Róbert elmondása szerint a környéken lakók nagyon sokszor telefonálnak, írnak a 3-as villamos pályája miatt is, amely elviselhetetlen porszennyeződést terít az utasok és a gyalogosok közé. A főpolgármester-helyettes is megemlítette, hogy nemrég kitakaríttatták a pályákat. Két éven belül pedig füves lesz a pálya egy része, amely orvosolja majd a problémát. Más kérdés, hogy a néha a síneken közlekedő mentők és rendőrök mit kezdenek az új helyzettel.

A kerület vezetője a hajléktalan-kérdést is napirendre vette. Kőbányán 8 ellátó központ van, - ám nemcsak ezért jönnek ide a fedél nélküliek. A korábbi üzemin területekről fémet, szenes fémet zsákmányolnak, illetve az elhanyagolt MÁV-területeken és a fővároshoz tartozó bozótosokban is tanyát vernek. Ez önmagában nem lenne gond, ám a bűz, a szemét, a mocsok (ürülék), amit maguk mögött hagynak, és a közterületi „alkoholfogyasztás” is irritálja az embereket. Pető György, a közterület felügyelők vezetője arra kérte Kovács Róbertet, hogy a kerület is támogassa a munkájukat, s megfelelő együttműködés esetén viszonylag rövid időn belül látható változást ígért. (Minderre szükség is lesz, ugyanis – többek között – a Terebesi út környékére is egy több száz fős kolónia települt, s „életvitelüknek” köszönhetően a patkányok is elszaporodtak a környéken.

A megbeszélésen a Somfa úti, Zágrábi úti forgalomszabályozásról, illetve a szabálysértők visszaszorításáról is volt szó, mint ahogy néhány veszélyes villamos leszállóhely átalakításáról, illetve a Salgótarjáni úti bérelt parkolók területének megnövelését is firtatták Kőbánya vezetői.

A mostani találkozó szakmai egyeztetésekkel, illetve konkrét együttműködéssel folytatódik, vagyis – reményeink szerint – hónapokon belül látható jelei lesznek a főpolgármester-helyettes által javasolt vezetői megbeszélésnek.

Forrás: Dr. György István kőbányai országgyűlési képviselő honlapja

Last modified on Tuesday, 26 June 2012 18:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Régi kép
Épül a lego-ház
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Építik a tavat
Építési terv
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia