Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

13 kérdés - 13 válasz: Arold Imre

Rate this item
(0 votes)

Egy korábbi cikkben olyan kérdéseket kértem az Olvasóktól, amelyeket fel lehet tenni az újhegyi választók szavataiért versengő országgyűlési képviselőjelölteknek. 13 fontos és lényeges kérdés érkezett be, amelyeket megküldtem a jelölteknek, hogy válaszolják meg azokat. Folyamatosan érkeznek a válaszok, először is jöjjön Arold Imre, aki a legkorábban adott választ. Katt a képre, ismerjük meg véleményét!

 

Arold Imre (MSZDP)


1.) Hogyan támogatná új munkahelyek létesítését?

A munkahelyteremtés az egyik legfontosabb kérdés. Teljességgel elképzelhetetlen a fejlődés és (egyáltalán) a létbiztonság megteremtése anélkül, hogy a munkalehetőségeket ne bővítsük. Ehhez azonban nagy szükség lenne a kerületi vállalkozók segítségére, de úgy, hogy előtte a kormányzat adjon nekik segítséget új munkahelyek megteremtéséhez. Ez ráadásul szorosan összefügg a következő kérdéssel, így hát ott folytatom.

2.) Hogyan támogatná a helyi kisvállalkozókat?

A kisvállalkozások egyik legnagyobb rákfenéje a szinte mérhetetlen és kizsigerelő adók. Mindenekelőtt azok az adók, amelyek olyan "jövedelemből" vonnak el, amelyeket a vállalkozó meg se keresett. Értem itt az ÁFA "előfizetést", vagy a minimálbér kétszeresének a figyelembevételét bizonyos adófajtáknál. Ezeken változtatnék legfőképpen.

3.) Mit tenne a 10. kerületi önkormányzatnál történő panamák felszámolásáért?

Hm... Kerületünk vagyonának, a megnyert pályázatok összegeinek vajon hány százaléka ment át olyan zsebekbe, ahol amúgy semmi keresnivalója nem lenne? Nem vagyok naív, és tudom, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Azt is tudom, hogy mindenki a piacról él. De egy biztos. A közéletnek, és a pénzügyeknek tisztának kel lennie. A közpénznek kizárólag a közt kell gyarapítania. Ki kell dolgozni, és kötelezővé tenni egy olyan etikai kódexet, ami egyértelművé tenné, hogy mi az ami elfogadható, és mi az ami semmiképpen nem az.

4.) Honnan szerezne többletforrásokat az iskolák, óvodák, bölcsődék számára?

A szokásos és bevett módszereken belül - tehát, hogy pénzért könyörgünk a kormányzatnak - a kerület tehetősebb polgárainak a hozzájárulását látnám szükségesnek. Természetesen önkéntes alapon, és a megfelelő kompenzációval. Ezzel arra gonolok, hogy azok a vagyonos emberek, tehetős vállalkozók akik hozzájárulnak a köz gyarapodásához, a felajánlott összegeket leírhassák az adójukból. (Figyelem! Nem az adóalapjukból.) Persze mindez nem csak az iskolákra, óvodákra értem, hanem minden olyan területre, ahol kevés a közpénz.

5.) Mikor és hogyan segítené új bölcsődei férőhelyek létesítését?

Ez a kérdés tökéletesen összefügg a negyedikkel.

6.) Mit tenne a romák nagyobb foglalkoztatásáért?

Először is megszűntetném a diszkriminációt, mivel ez az egyik leginkább hátráltató tényezője a romák foglalkoztatásának. Tisztességes embereknek azonosan tisztességes lehetőségek járnak. A másik megoldás hosszabb időt igényel. A romák jó részének nincs szakmája, nincs képzettsége. A legjobb megoldás az lenne, ha lehetőséget kapnának - akár felnőtt korban is - szakmát tanulni. Erre lenne lehetősége magának a kerületnek is, és a kerületi vállalkozókkal egyeztetett módon is.

7.) Hogyan teremtene lehetőséget, hogy az őstermelők ne csak kampányszerűen, hanem

állandóan jelen tudjanak lenni a lakótelepeken áruikkal? Építtetnék egy (vagy több) kis piacot, ahol kizárólag ők árulhatnák a terményeiket.

8.) Mit tenne a gyerekbarátabb intézményekért? (önkormányzat, orvosi rendelők, kórház)

Ez a kérdés nem teljesen világos. Mit jelent az, hogy "gyermekbarát". A környezet? Esetleg a gyermekekkel való személyes kapcsolat, viselkedés? Ha kérhetném a kérdést...kissé konkrétabban feltenni!

9.) Mit tenne, hogy a kerületben jobbak legyenek az útviszonyok? (kátyúk, bicikliút továbbvitele, alacsony padkák a járdákon)

Rettenetesen rosszak az utak a kerületben. (Én csak tudom...) Megtámogatnám a kerületet egy önkormányzati vállalattal, amelynek kizárólag az lenne a dolga, hogy ezeket a hibákat kijavítsa.

10.) Mit tenne, hogy a rossz állapotban levő lakótelepi házak felújításra támogatást kapjanak?

Olyan kedvezményes hitelkonstrukcióra lenne szükség, amelyet egy-egy lakóépület lakói vehetnének igénybe, a tulajdonuk rendbetételéhez.

11.) Mit kíván tenni a közbiztonságért, hogyan támogatná a polgárőr csoportokat?

Önálló bázishoz segíteném a polgárőrsége(ke)t, és a technikai lehetőségeik kiszélesítéséhez. A közbiztonság elengedhetetlen feltétele a jó közérzetnek. (Ifjú koromban nyugodtan császkálhattam Kőbánya bármelyik részén az éjszaka közepén is, és nem kockáztattam többet néhány pofonnál, amit - esetleg - egy hozzám hasonló másik ifjútól kaphattam.)

12.) Mit kíván tenni Újhegyen a fejlődésért?

Ez nagyon általános kérdés, főképpen, ha az eddigieket figyelembe vesszük, így csak egyet válaszolhatok. Mindent meg kívánok tenni, ami a tehetségemtől és a kitartásomtól telik.

13.) Mit tenne a közterületek tisztaságáért?

Azt hiszem, hogy ez kizárólag rajtunk, kerületi polgárokon múlik.

 

 

Last modified on Monday, 15 February 2010 10:51

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Már állnak a házak
Látkép
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Régi kép
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia