Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

13 kérdés - 13 válasz: Makai Tibor

Rate this item
(0 votes)

Egy korábbi cikkben olyan kérdéseket kértem az Olvasóktól, amelyeket fel lehet tenni az újhegyi választók szavataiért versengő országgyűlési képviselőjelölteknek. 13 fontos és lényeges kérdés érkezett be, amelyeket megküldtem a jelölteknek, hogy válaszolják meg azokat. Folyamatosan érkeznek a válaszok, először is jöjjön Makai Tibor, aki a másodiknak küldte el válaszát. Katt a képre, ismerjük meg véleményét!

 

Makai Tibor (Jobbik)

 

Tisztelt újhegyi honfi- és sorstársaim!


Olvasva az Önök kérdéseit, először is arról győződtem meg ismét, hogy szinte az országban mindenütt azonos, vagy nagyon hasonló gondok foglalkoztatják, kínozzák az embereket. Azon véleményemet, vagy inkább tényt, kell előre bocsájtanom, hogy hazánk olyan rossz, kifosztott állapotban van, amin egyszerű "problémakezeléssel" már nem lehet segíteni. Gyökeres, RADIKÁLIS változásokra már régen megérett hazánk és annak társadalmi felépítése, egész rendszere.  Egy-egy pontján hiába javítunk, az hamar hatását veszti és újra rossz vagy még rosszabb lesz.

A jelenlegi káosz helyett rendet és még inkább rendezettséget muszáj teremteni. Legelőször is rendezni saját gondolkodásunkat, viszonyunkat kisebb-nagyobb közösségeinkhez, hazánkhoz. Kötelesség-jog egyensúlyát, a munka és hasznosság arányát a jövedelmezőséggel. A szigort és méltányosságot és a hatalmat a szolgálattal, alázattal. Nem utolsó sorban igaz történelmünk, jelenünk és jövőnk folyamatosságát.

Amikor kérdéseikre válaszolok, és Önök azt elfogadják, vagy éppen nem értenek vele egyet, azért mindig gondolják mellé, hogy a felvetett gondok ugyan rendkívül nyomasztóak, de mégis egy rendszer részei. Az, hogy a JOBBIK által tervezett rendszerben szorongásaikra, kételyeikre hol találják meg a lehetséges orvoslást, arra nagy tisztelettel ajánlom Önöknek a párt választási programját, ami az interneten teljes egészében könnyedén elérhető.

És most a konkrét kérdésekre adott válaszaim:

Új munkahelyek-vállalkozások támogatása

Mindenekelőtt a hazai ipar, kereskedelem és mezőgazdaság támogatására, védelmére van szükség, ami következőket vonja maga után.

A feldolgozóipar visszaszerzése, hazai nyersanyagokkal való ellátása. Akár "protekcionista" állami megrendelésekkel. A hazai termékek előnybe részesítése minden magyar ember részéről. A munkabért sújtó terhek csökkentése, a multinacionális vállalatok rendes adóztatása. (7-9000 milliárd forintot szivattyúznak ki hazánkból évente). Állami közmunkák beindítása, helyi szövetkezések szervezésének segítése. Mindehhez szükség van egy hazai Magyar bankra, sőt bankrendszerre. A sikerhez nem elég egyszerűen csak a vállalkozásokat, a termelést segíteni. Szükséges a fizetőképes kereslet megléte is. A hazai vásárlóerő növeléséhez a jövedelemelosztás átrendeződése, a keresetek közötti meglévő óriási különbségek közelítésével kell intézkedni. Természetesen a kisebbek javára. A családi adózás bevezetése elengedhetetlen. A külső kereslet növeléséhez minőségre és új piacok felkutatására, meghódítására kell erőfeszítéseket tenni. A keleti országok piacai számunkra még kiaknázatlanok.

Panamák

Tennivalók: az állami vagyongazdálkodási, számviteli, közbeszerzési törvények, szabályok megváltoztatása. Az országnak nyilvánvalóan káros privatizációk felülvizsgálata.

Közhatalmat gyakorlók és köztisztviselők visszaéléseit kétszer olyan súlyosan büntetni, mint más elkövetőket.

Iskola, óvoda, bölcsőde

Ezek kötelező önkormányzati feladatok, amit az államnak igény szerint teljes egészében finanszíroznia kell.(Az különben megtárgyalandó, hogy hazánkban létezik-e valódi önkormányzatiság).

Romák foglalkoztatása

Minden munkaképes ember foglalkoztatása fontos! Ez nem etnikai kérdés. Kétségtelen, hogy a romák helyzete speciális sok más tekintetben is, de ezek megoldása jóakarat és belátás nélkül nem megy.

Őstermelők

Egy akkora lakótelep, mint az Újhegyi és környéke bizony megérdemelne egy állandó őstermelői piacot, melyet az önkormányzat működtetne nonprofit módon. Az egészséges, friss élelmiszerre nagy szükség van. Nem utolsósorban a környező falvak gazdái is jól járnának.

Gyermekbarát intézmények

Az intézményeknek emberbarátnak kell lenniük! A helyi jogos igényeknek, a társadalmi összetételnek megfelelően. Hiszen ők vannak értünk, nem mi értük.

Útviszonyok

Itt a közbeszerzésekre, tender kiírásokra utalnék vissza. Nem az "olcsóságra"a lehulló baksisra kell gondot fordítani, hanem a minőségre. Van egy angol mondás, ami így szól:"nem vagyok gazdag, így nem engedhetem meg magamnak, hogy olcsó dolgokat vásároljak". Tarthatatlan az a gyakorlat, ami miatt egy útfelújítás fél évet sem bír ki. a minősíthetetlen munkára büntetést kell kivetni és szégyenné kell tenni. Ha valaki ócska munkát végez, a híre is legyen ócska. Tekintet nélkül gazdasági érdekeire vagy magas pártfogóira.

A kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése szintén javítaná, azaz kímélné az utak állapotát, és környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Panelházak felújítása

Erre állami alapot kell létrehozni, amihez EU-s források is rendelkezésre állnak, csak hatékonyan kell felhasználni. a pályázati rendszer átalakításával, támogatások egy meghatározott részének alanyi jogúvá tételével felgyorsítható ez a fontos program, amely javítja közérzetet, az energiafelhasználást és így a környezetvédelmet és a pénztárcát is kíméli hosszútávon. Nem utolsó sorban a tömeges felújítás tömeges munkalehetőséget is teremt.

Közbiztonság

Égető kérdés! A sok szegénység mellé már más sem hiányzott, mint a rettegés kevéske javainkért, személyes biztonságunkért. A bűnözés sajnos eszkalálódott, amit felületi kíméletes módon már nem lehet kezelni. Hosszan lehetne írni a tennivalókról de engedjék meg most mégis, hogy mindössze a JOBBIK idevonatkozó tömörített programját ismertessem.

- A törvények mindenkivel való, kivétel nélküli betartása.

- A politikusbűnözés felszámolása

- Erős, határozott, politikai befolyásolástól mentes, a polgárok bizalmát és támogatását élvező rendőrség létrehozása.

- A statisztikai szemlélet helyett érdemi cselekvések megvalósítása a rendvédelemben.

- Csendőrség felállítása (vidéki viszonylatban).

- A korrupcióval szembeni határozott és kemény fellépés.

- Önfenntartó börtönök létrehozása.

- A zéró tolerancia érvényesítése a jogalkotásban és jogalkalmazásban.

Köszönöm, hogy figyelmesen elolvasták írásomat!

Makai Tibor - Budapest 26 VK. Országgyűlési Képviselőjelöltje
JOBBIK

Last modified on Monday, 15 February 2010 14:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Még nincs kész
Elkészült a lakótelep
Folyik az építkezés
Már állnak a házak
Az iskola
Átadó ünnepség
Építik a tavat
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia