Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lőrinczek a bányában

Rate this item
(0 votes)

Az Újhegy.hu egy korábbi cikke szerint a Sibrik Miklós úti parkolót üzemeltető "Őrzést Biztosító Bt." évi bruttó 14,5 forintért bérli a parkolót négyzetméterenként. Mácsik András, a 10ker.blog.hu szerkesztője beleásta magát az ügybe és érdekes személyi összefüggésekre bukkant.

A parkoló ügye egyidős a park kialakításának kezdetével. A parkosítás előtti szeméttelep felszámolását, feltöltését a Tömör 96. Betéti Társaság (Tömör Bt.) végezte, a cég 2005. augusztusában átalakult, és onnantól kezdve Grande 77’ Betéti Társaságnak neveztette magát. Székhelye a mai napig Újhegyen, a Hang utca 14. alatt található. A cégben 2002. októberéig Nagyné Lőrincz Éva szerepelt kültagként (aki mellesleg feltűnik még az önkormányzati tulajdonú Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának elnökeként és az önkormányzat Jogi Bizottságának külső tagjaként is). A Grande 77’ Bt. egyik kültagja szintén Lőrincz családnévvel büszkélkedhet, őt Lőrincz Gábornak hívják.

A parkoló üzemeltetését, működtetését az érdekes elnevezésű "Őrzést Biztosító" Bt. végzi, vagyonkezelői szerződéssel. A cég kültagja - hogy hogynem - szintén egy Lőrincz. A cégadatok szerint őt Lőricz Zsoltnak hívják, az anyja neve (Petkovics Mária) pedig megegyezik a "Grande 77” Bt." kültagjaként feltüntetett Lőrincz Gábor anyja nevével.

Mindehhez már csak azt kell tudnunk, hogy Nagyné Lőrincz Éva nem más, mint a kerületi SZDSZ egyik vezetőjének, Nagy László önkormányzati képviselőnek a felesége. A céghálóban természetesen Nagy László is feltűnik, mert ő a felügyelő bizottsági tagja annak a "Kőbánya-Gergely utca" Kft.-nek, mely cég hatáskörébe tartozik ez az önkormányzati tulajdonú terület.

Mindezen információkat egymás mellé téve olyan képzet alakul ki az emberben, hogy azok a személyek, akik jó önkormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek (például rokonai egy önkormányzati képviselőnek), nagyon jutányos áron juthatnak bérleményhez a kerülettől.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!

Last modified on Tuesday, 23 February 2010 14:10

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Elkészült a lakótelep
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Dolgos kezek
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia