Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Két évet kapott a volt kőbányai alpolgármester Featured

Rate this item
(0 votes)

Jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte csalásért Kaszab Csaba volt kőbányai szocialista alpolgármestert csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla. A másodfokon eljáró bíróság - megváltoztatva az első fokon hozott ítéletet - Kaszab Csaba cselekményét társtettesként elkövetett csalás bűntettére minősítette. A szabadságvesztés tartamát két évi börtönbüntetésre enyhítette. Az ítélet ellen további fellebbezésnek nincs helye. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság 2010 áprilisában Kaszab Csabát vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Kaszab Csaba, a kép forrása: nemzetihang.hu

 

A tegnapi nap folyamán a vesztegetéssel vádolt volt kőbányai szocialista alpolgármester ártatlannak vallotta magát az utolsó szó jogán a Fővárosi Ítélőtáblán. Az ügy a 2000-es évek elejéig nyúlik vissza, a vád szerint Kaszab Csaba kenőpénzt fogadott el egy építési vállalkozótól.

Kaszab Csaba a '90-es évek második felétől politizált az MSZP színeiben Kőbányán. A terhére rótt korrupciós bűncselekmények elkövetésének idején igazgatósági tag volt az önkormányzat vagyonkezelő cégében. Az elsőfokú ítélet szerint felújítási munkákhoz juttatta régi ismerősét, cserébe a Kálmán nevű építési vállalkozó a pénz felét visszaosztotta neki.

Papíron a vállalkozót nem Kaszab Csaba, hanem a vagyonkezelő cég illetékes vezetője, Holló Levente bízta meg. Ő az elsőrendű vádlott, aki tíz százalékot kért vissza magának. A vállalkozó öt társasházat újított fel. Egyik sem nyert az önkormányzat pályázatán, a vagyonkezelő mégis kifizette a munkáért kiszámlázott 32 millió forintot. Kaszab Csaba az utolsó szó jogán ártatlannak mondta magát. Az elsőfokú ítélet szerint Holló Levente önállóan nem köthette volna meg a 32 millió forint értékű szerződéseket.

Last modified on Friday, 16 September 2011 11:26

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Már állnak a házak
Épül a Mély tó
Zajlik az éptkezés
Építési terv
Dolgos kezek
Föld út
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia