Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Városrészi fórumok Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat a kerület három városrészében tartott városrészi fórumot. A Pongrác-telepi esemény után január végén Újhegy, február elején pedig a Gyakorló utcai lakótelep került sorra. Az Önkormányzat részéről Kovács Róbert polgármester, Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, valamint dr. Pap Sándor, Weeber Tibor, Radványi Gábor alpolgármesterek, és a városrészek önkormányzati képviselői vettek részt a fórumokon.

Kovács Róbert polgármester

Az újhegyi és a Gyakorló utcai összejövetelen Kovács Róbert száznál is több érdeklődő előtt adott tájékoztatást az elmúlt két év jelentősebb önkormányzati eredményeiről. Kiemelte a kerület költségvetésének stabilitását, az intézményrendszerben és a közlekedésben végrehajtott fejlesztéseket.

Az újhegyieknek ezen túlmenően beszámolt arról is, hogy – a tervek teljesülése esetén – jégcsarnok épülhet a Sportligetben. Elmondta, hogy a termálvíz-kutatófúrás technikai okokból nem vezetett eredményre, ugyanakkor a kerület nem adta fel a geotermikus energia hasznosítására vonatkozó elképzeléseit. A jelenlévők megtudhatták, hogy az egykori Gergely-bánya területét egyelőre nem nyitják meg a közönség előtt, valamint, hogy fel fogják újítani az Újhegyi sétányt. (Az eseményről EZEN a linken olvashat bővebben!)

A polgármester a Gyakorló utcai lakótelep lakóit – többek között – arról tájékoztatta, hogy a Keresztury Dezső Általános Iskolát felújítják, mellyel 50%-nál is több energiát tudnak majd megspórolni. A Hatház utcánál fizetős parkoló létesül, amelyre 110 millió forintot áldozna az önkormányzat. Épül továbbá egy olyan „zöld” parkoló, ahova növényzetet is telepítenek. Az Árkád bevásárlóközpontban 250 parkolóhelyet hoznak létre, és bővítik a térfigyelőkamera-rendszert is. Dr. György István országgyűlési képviselő elmondta, hogy tervezik annak a kerékpárútnak a létrehozását, amely Kőbányát Zuglóval összekötné össze.  (Az eseményről EZEN a linken olvashat bővebben!)

Kovács Róbert polgármester mögött az asztalnál Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, valamint Mihalik András, Agócs Zsolt és Mácsik András önkormányzati képviselők

A polgármester után a városrészek lakói következtek, akik számos kérdést tettek fel az otthonokat és a lakókörnyezetet érintő közérdekű ügyek kapcsán. Kovács Róbert polgármester és Dr. György István országgyűlési képviselő minden kérdésre válaszoltak, illetve feljegyezték azokat az elintézendő feladataik közé.

Last modified on Monday, 11 February 2013 14:28

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Zajlik a munka
Építési terv
A Mély tó
Épül a lego-ház
Részből egész
Föld út
Építik a tavat
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia