Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújult a Bányató utca

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat éveken át tartó kezdeményezésére a főváros elkészült a Bányató utca felújításával. A Bányató utca - Tavas utca és Sibrik Miklós út közötti szakaszának - fenntartója a Fővárosi Önkormányzat, amely a munkálatokkal a Budapest Közút Zrt.-t, míg a közvilágítással kapcsolatos feladatok elvégzésével a Budapesti Díszkivilágítási Kft. bízta meg. A munka július második felében kezdődött el, és egészen szeptember 24-éig tartott. A beruházás során az útpálya mellett a járdákat is korszerűsítették. 

A szakasz műszaki átadás-átvétele után november 2-án került sor arra az eseményre, amelyen a kerület és a főváros vezetői - köztük Karácsony Gergely főpolgármester és D. Kovács Róbert Antal polgármester - közösen járták be Budapest egyik legnagyobb lakótelepe főutcájának tekinthető felújított utcát. Az eseményről készített videó-összefoglaló EZEN a linken tekinthető meg. Kőbánya vezetői bíznak abban, hogy a Bányató utca felújítását a következő években további fővárosi fejlesztések követik, hiszen a fővárosi közgyűlésben a Mádi utca felújítása már napirenden van. 

A Bányató utca felújítása illeszkedik abba a Kőbánya által elkezdett projektbe, amely az Újhegyi lakótelep megújítását tűzte ki célul. A lakótelep negyven év után 2015-2018. között, 712 millió forintos beruházással született újjá. Megújult a sétány és környéke, akadálymentessé vált a közlekedés, felújították a járdákat, megújult a közösségi ház, kibővítették a könyvtárat. Új piacteret és új önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítottak ki, játszótér épült a gyerekeknek, fitnesz park a felnőtteknek, szabadidő park az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal tették élhetőbbé, barátságosabbá.


Kép forrása: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Forrás: Kőbánya.hu, Kőbányai Hírek Facebook oldalaKarácsony Gergely Facebook oldala

Last modified on Friday, 06 November 2020 08:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Építési terv
Dolgozik a daru
Föld út
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Régi újhegyi kép
Látkép
Épül a lakótelep
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia