Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Üzleti Etikai Díjat kapott a Dreher

Rate this item
(0 votes)

Üzleti Etikai Díj – a Dreher Sörgyárak a felelős vállalatok közt - „Multinacionális Vállalatok” kategóriában Üzleti Etikai Díjat nyert a kőbányai Dreher Sörgyárak Zrt. A magyar üzleti élet hatalmas érdeklődése mellett, a jubileumi elismeréseket november 18-án, az Első Magyar Fenntarthatósági Csúcs égisze alatt adják át. Az Üzleti Etikai Díjat az alapítók és a mögöttük álló szervezetek azzal a szándékkal hoztak létre, hogy minden évben felhívják a hazai társadalom figyelmét azokra a cégekre, vállalatokra, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal követendő példát mutatnak a felelős gazdálkodásban, és erősítik a bizalmat a társadalom, és az üzleti szféra között. „Modern globális vállalati felfogás, magatartásmód, helyi szerepkörben megvalósítva.” – így jellemezték a díjátadón a Dreher Sörgyárak Zrt-t.

A társaság nevében a rangos elismerést Kovács Sándor Lóránt vállalatfejlesztési igazgató vette át, aki a díj kapcsán így fogalmazott: a Dreher Sörgyárak számára ez a rangos elismerés a megerősítést, a visszaigazolást jelenti, hogy a gyár teljes közössége munkáját példaértékűen végzi, és motivációt, hogy ezután is hasonlóképpen járjanak el. „Egy cég nem egyik pillanatról másikra válik etikussá. Az idei év fordulópont nálunk, hiszen sok évekkel ezelőtt elindított kezdeményezésünk ért be.” – mondta a vállalatfejlesztési igazgató, majd konkrét példákon keresztül ismertette, mit is jelent az etikus üzleti gyakorlat a Dreher Sörgyárak mindennapi működésében.

Etikusság az alkalmazottak, a fogyasztók, az üzleti partnerek, a társadalom, a környezet felé – összességében a Dreher Sörgyárak mindennapi tevékenysége során mindenkivel etikusan jár el.

„Fenntartható és etikus működésünk szempontjából komoly mérföldkövet tudhatunk magunk mögött, hiszen a magyar Söriparban elsőként adtunk ki az idén Fenntarthatósági Jelentésünket, amely hosszú távú gondolkodásunk szimbóluma. A tájékoztatás mellett az volt a célunk, hogy áttekintő képet adjunk a társadalmi és környezeti fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseinkről és a Dreher Sörgyárak Zrt. gazdasági szerepéről,. Mindezt teljesen őszintén és transzparens módon: összefoglaltuk mit tettünk, hol kell még fejlődnünk és milyen vállalásokat teszünk a következő évekre.” – hangsúlyozta Kovács Sándor Lóránt.

László Ervin professzor, a díjat alapító Budapest Klub elnöke nyilatkozatában kiemelte: „Meggyőződésünk, hogy a díjazottak példamutató magatartásukkal hatást is gyakorolhatnak az üzleti élet többi szereplőjére, elősegítve a hazai üzleti élet fejlődését a társadalmi felelősség, a felelős gazdálkodás, a fenntartható fejlődés előmozdításának irányába”. 

Ezt támasztja alá Kovács Sándor Lóránt beszédének zárógondolata is, amely szerint: a Dreher Sörgyárak az Üzleti Etikai Díjjal is méltatott kiemelkedő eredményeket azért tudta elérni, „mert működésünk során megbízható, kiszámítható üzleti partnerek vagyunk, a külső és belső átláthatóság, elszámoltathatóság alapvető értékünk. Azzal, hogy nyilvánossá tesszük a fenntarthatósági teljesítményünk értékelésére szolgáló keretrendszerünket, és a felelős működés kiemelt területeit szabályozó irányelveinket, iparágunk és a magyar üzleti élet többi szereplőit is hasonló működésre kívánjuk ösztönözni.”

Az érdeklődők számára a Dreher Sörgyárak Fenntarthatósági Jelentése teljes egészében, illetve fontos kiegészítő információk kíséretében, elektronikus formában elérhető a következő hivatkozásokon:

www.fenntarthatosag.dreherzrt.hu/jelentes2010
vagy
www.fenntarthatosag.dreherzrt.hu/uploads/articles/3/dreher-jelentes_web.pdf

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Árkok és házak
A Gergely-bánya
A Mély tó
Részből egész
Dolgozik a daru
Az iskola
Régi újhegyi kép
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia