Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jelentős változások a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-nél

Rate this item
(0 votes)

Szerkesztőségünk információi szerint a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-nél az elmúlt hónapokban jelentős mértékű személycserék történtek: a cég munkatársainak 10%-a távozott. Változás történt a cég élén a vezérigazgató és a vezérigazgató-helyettes cseréjével. Távozott továbbá a műszaki igazgató, a pénzügyi osztályvezető és a munkaügyi vezető, de még a gondnok is. Már nem dolgozik a zrt.-nél az a speciális helyzetű munkavállaló sem, aki korábban éveken át a Vagyonkezelő igazgatósági tagja volt. A változások ráadásul nem fejeződtek be, további személyek távozása várható. A Vagyonkezelő vezetése ezen túlmenően számos külső partnerrel fennálló szerződést vizsgált felül és mondott fel, többek között például megkezdték a cég jogi képviseletét ellátó ügyvédi irodával fennálló kontraktus megszüntetését is. Az önkormányzat képviselőtestülete és a pénzügyi bizottsága döntésének megfelelően a Kőbányai Vagyonkezelő felügyelő bizottsága meghozta azokat a lépéseket, amelyek a múltra vonatkozó adatgyűjtésre vonatkoznak. 


A Vagyonkezelőnél zajló változásokról megkérdeztük Tóth Balázs és Tokody Marcell Gergely önkormányzati képviselőket, a Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottsági tagjait.

Tóth Balázs portálunknak elmondta, hogy meglátása szerint az önkormányzati tulajdonban lévő cég működésének átalakításával meg lehet valósítani a képviselőtestület által célul tűzött költségcsökkentést. A költségek csökkentése, valamint a vagyonkezelő új, hatékony és átlátható működési rendjének bevezetése, mint ahogy a régi ügyek átvizsgálása azonban sok munkát igényel. Az eredmények megvalósításáért ezért egy megerősített felügyelő bizottság tevékenykedik, aminek első konkrét eredménye, hogy a felügyelőbizottság további vizsgálatok céljából az önkormányzat pénzügyi bizottsága elé utalta a Bihari út 8/C. szám alatti beruházás ügyét. A képviselő arra kér mindenkit, hogy tevékenységét majd az eredmények, azaz az elért költségcsökkentés és a hatékonyság növekedése alapján ítélje meg. Tóth Balázs rövid határidőt szabott magának a Vagyonkezelő eredményes gazdálkodásának beindítása terén, hiszen elhatározta, hogy ha tevékenysége egy év után nem lesz sikeres, akkor levonja a szükséges konzekvenciát. Azonban meg van győződve arról, hogy a felügyelőbizottság működése eléri a kitűzött célokat. 

Tóth Balázs

Tokody Marcell Gergely megkeresésünkre adott válaszában kifejtette, hogy rendkívül fontosnak tartja az elszámoltatást a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-nél is, csakúgy mint minden más tekintetben. A felügyelő bizottság előtt álló kiemelt feladat, hogy valamennyi olyan esetet feltárjon és megvizsgáljon, ahol a korábbi vagyonvesztés okozóival szemben a felelősség megállapítható. Elhibázottnak tartja azt a gondolatot, mely szerint előre kell nézni és nem kell a múlt történéseivel foglalkozni. Való igaz, hogy előre kell nézni, és építkezni kell, de építkezni szerinte csak szilárd fundamentumra lehet. A tiszta viszonyok megteremtését elsőrendű feladatának tartja.

Tokody Marcell Gergely

Reméljük, hogy a felügyelő bizottság és a Vagyonkezelő Zrt. sikerrel jár, és végre megvalósul a költségek csökkentése mellett a bevételek növelése, így egy hatékonyan működő zrt. kialakítása.

Last modified on Sunday, 23 January 2011 10:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Építik a tavat
Részből egész
Dolgos kezek
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
A Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia