Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Átadták a kerület első nagycsaládos kártyáit Featured

Rate this item
(0 votes)

Február 3-án ünnepélyes keretek között adta át Kovács Róbert polgármester, Weeber Tibor szociális ügyekért felelős alpolgármester, valamint Révész Máriusz országgyűlési és önkormányzati képviselő a kerület első nagycsaládos kártyáit a népesebb kőbányai családoknak. Az esemény idejére az önkormányzat házasságkötő terme zsibongó játszótérré alakult át, a sok gyerek birtokába vette a helyiséget.

A nagycsaládos kártyák átadása alkalmából először Kovács Róbert polgármester, aki maga is három gyermek apja, köszöntötte a megjelenteket. Őt a négy gyermekes Révész Máriusz képviselő követte, aki elmondta, hogy a kőbányai nagycsaládos kártya úttörő jellegű, hiszen nincs ilyen jellegű kedvezmény más önkormányzatoknál. A kerületi kezdeményezés azonban példaértékű, hamarosan más települések is követik majd a kőbányai mintát. A kilenc gyermeket nevelő Weeber Tibor alpolgármester reményét fejezte ki aziránt, hogy az önkormányzat döntése segítséget jelent majd a kerületi nagycsaládoknak.

 

A nagycsaládos kártya létrehozását - a kerületi nagycsaládos egyesület ötlete nyomán - Révész Máriusz kezdeményezte. Az elképzelést a képviselő-testület is támogatta, majd megszavazta, hogy a következő kedvezményeket biztosítja a kőbányai nagycsaládosoknak:

- kerületi kulturális és közművelődési rendezvények esetében fizetendő belépő árából 30% kedvezmény;

- Újhegyi Uszoda és Strandfürdőben diákok és nyugdíjasok részére megállapított kedvezményes díjszabás;

- önkormányzati támogatásban részesülő sport-, kulturális egyesületek által szervezett tanfolyamok árából legalább 20% kedvezmény;

- Szent László Gimnázium által szervezett felvételi előkészítő tanfolyamok díjából legalább 20% kedvezmény.

- az Egyesített Bölcsődék 8 tagintézményében sószoba térítésmentes használata előzetes egyeztetés után, meghatározott időpontban;

- az Aprajafalva és az Apró Csodák Bölcsődéjében játszóház szolgáltatás térítésmentes igénybevétele előzetes egyeztetés után, meghatározott időpontban.

Last modified on Monday, 07 February 2011 12:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Építik a tavat
Még nincs kész
Régi kép
Már állnak a házak
A Mély tó
A Gergely-bánya
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia