Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közösségi Vásár május 12-én

Rate this item
(4 votes)

Ami Önnek lom, az másnak kincs lehet!

Mi, azaz a Kőbánya.info szerkesztőségéből, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi csoportjából és a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány tagjaiból álló csapat folytatjuk a tavaly megkezdett hagyományt, és májusban újra közösségi vásárt szervezünk. Ebben hónapban újra szabad téri vásár várja az érdeklődőket a kőbányai Kisebbségek és Civil Szervezetek Házának hatalmas és gyönyörű udvarán (Székhely: 1105. Budapest, Ihász utca 26.) május 12-én 09:00-12:00 óra között. Mindenkit megkérünk arra, hogy fohászkodjanak az Égiekhez jó időért! 

A Közösségi Vásárban ismét lehet PET-palackért vásárolni! Ezért újra arra kérjük a résztevevőket, hogy gyűjtsék össze a háztartásukban keletkező PET palackokat, és hozzák el a vásárba. Aki PET-palackkal érkezik, annak egy kiló hulladékért 50 Forint "Kőbányai Kőér" nevet viselő vásári "pénzt" adunk, amiért valódi portékákat vásárolhatnak. 

Az áprilisi Közösségi Vásárról készített képgalériát EZEN a linken nézheti meg! A Kőbányai Vásár Facebook oldala EZEN a linken nyitható meg.

Kőbányai Közösségi Vásár - május
Helyszín: a Kisebbségek és Civil Szervezetek Házának udvara, Kőbánya-Óhegy, Ihász utca 26.
Időpont: 2013. május 12., 09:00-12:00 óra között
Helyfoglalási díj: 500 Forint

Jelentkezés: Aki eladóként szeretne részt venni az eseményen, azt megkérjük arra, hogy emailben jelentkezzen a következő email címen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Infrastruktúra: A helyszínen sajnos nem áll rendelkezésre asztal, így megkérjük a regisztrált eladókat, legyenek szívesek magukkal hozni bármit, amire kipakolhatják portékájukat: összecsukható kempingasztalt, műanyag gyerekasztalt, szobainast, vagy ha ezek nem állnak rendelkezésre, egy pokrócot. Mivel az udvar nagy, így szerencsére nincsenek méret-korlátok. Ugyanakkor arra mindenkit megkérünk, hogy az ésszerűség határain belül próbáljon maradni!

Amit a közösségi vásárról tudni érdemes: A garázsvásárok elvére épülő közösségi vásár nem egyszerűen bolhapiac, vagy bármilyen más típusú vásár, ahol a résztvevők "idegenként", egymástól elkülönülve ülnek asztalaik mögött vevőkre várakozva. Maguk az eladók is csereberélnek egymással, kutakodnak egymás portékái között, beszélgetnek, ismeretségek szövődnek, a gyerekek fociznak, fogócskáznak, miközben szüleik megszabadulnak az otthoni felesleges lim-lomtól.

Szelektív hulladék-gyűjtési akció: A vásár egyik alapgondolata az, hogy ha az emberek képesek összejönni és egymással csereberélni, valamint egymástól vásárolni, akkor akár sokkal többre is képesek lehetnek. Ebben az évben nagy lépést tettünk meg azzal, hogy megpróbáltuk a szelektív hulladékgyűjtést összekapcsolni a közösségi vásárral. Májusban az akció folytatódik, így azok a személyek, akik PET palackokkal érkeznek, azoknak "vásári kupont" adunk, amiért valódi portékákat vásárolhatnak. Minden egyes kiló hulladék 50 Forintot ér. A kupont a vásár végén természetesen visszaváltjuk valódi Forintra. Az akció célja a környezettudatos szemlélet terjesztése, az emberi tevékenységből eredő környezetterhelés csökkentése. Az akcióval mindenki jól jár, hiszen a hulladékért kapott kuponnal nő a vásárlók vásárlóereje (azaz többet vásárolhatnak), míg az eladók több portékát adhatnak el (nő a bevételük). Hosszabb távon - ha a rendszer életképesnek bizonyul - tervezzük, hogy rászorultaknak is juttatnánk kuponokat, akik így szintén vásárolhatnának számukra szükséges tárgyakat úgy, hogy közben segítik a helybéli vásárosok pénzhez jutását.

Kérjük tehát mindazokat, akik részt kívánnak venni ebben az érdekes kísérletben, hogy kezdjék el gyűjteni az üres PET palackokat! Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy a szelektív hulladékgyűjtési akció kizárólag PET palackokra vonatkozik! A PET palackokat tömörítve és kiöblítve, kupakkal és címkével együtt kell gyűjteni.

 

Kőbányai Kőér és az áprilsi alkalommal összegyűjtött palackok

Plakát: Megkérném azokat, akiknek van rá módja, hogy nyomtassanak a vásár plakátjából és terjesszék azt lakóhelyükön, függesszék ki óvodájukban, iskolájukban! Ezzel is több emberhez jut ez a vásár híre. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

A képre kattintva a plakát nyomtatható pdf. formátumban nyílik meg!

Piknik: Szeretnénk megkérni azokat, akiknek van rá lehetősége, hogy hozzon magával olyan harapni- és innivalót (süti, kenyér, ropi, innivaló stb.), amely révén vásározás közben jókedélyű piknik hangulat alakulhat ki. A korábbi hagyományokhoz híven most is igyekszünk egy kis zsíros kenyérrel és üdítővel megvendégelni a résztvevőket, de anyagi lehetőségeink igencsak végesek.

Felesleges virágtő, magok csereberéje, adás-vétele: Nem fér a kiskertjében, közös udvarokon az aranyesőtől, rózsától, de lehet, hogy más kerületi lakótársa szívesen szépítené velük kertjét, udvarrészét? Hozza el a közösségi vásárba felesleges virágtöveit, magvait, hagymáit, csereberéljen, áruljon!

Házi tojás a Közösségi Vásárban: XXL méretű extrasárga tanyasi tojás is kapható lesz 40 forintos darabáron a közösségi vásárban. Kispesti piaci árnak megfelelő, mégis termelői, tanyasi tojás, mely természetes környezetben él, szaladgálós, kukoricadarával is táplált.

Online Közösségi Vásár: A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a vásárok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén EZEN a linken.

Információ kérhető:
Dankó Györgyi és Dankó József
- email cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefonszám: 06-30-350-0860
- web: www.vasar.ujhegy.hu és facebook.com/KobanyaiVasar


A közösségi vásárral kapcsolatos adózási szabályok:

A magánszemélyek egymás közti adás-vételéből származó évi összjövedelem 200.000 Ft-ig adómentes. A jövedelem = eladási érték-beszerzési érték. Amennyiben a beszerzési érték nem állapítható meg, akkor a bevétel 25%-a a vélelmezett jövedelem. (Konkrét példán keresztül: ha egy év alatt 800.000 Ft-ot keres valaki a tárgyai eladásával és nem tudja megállapítani a beszerzési értéket, ezért jövedelemként a 25%-ákkal kell számolni, ami 200.000 forint. Eddig adómentes, azaz 800.000-ig lehet évente eladni saját holmikat. E felett az összeg felett keresett pénzt be kell vallani!

Last modified on Sunday, 12 May 2013 13:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep
A Gergely-bánya
Látkép
Áll a szobor
Az iskola
Épül a lego-ház
Építik a tavat

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia