Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elektronikai hulladékok égtek a Sírkert utcai telepen

Rate this item
(1 Vote)

Május 24-én, nem sokkal 16 óra után lobbantak fel a lángok a Sírkert utcai hulladékfeldolgozó telepen. A mintegy négy méteres magasra összehordott elektronikai hulladék égett 250 négyzetméter alapterületen.


Fotó: kobanya.hu

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett riasztották a zuglói, a rózsadombi, a gyáli, péceli és az üllői önkéntes tűzoltókat is. Hét habsugárral és három vízsugárral dolgoztak, ám a munkálatok elhúzódtak, mert a hulladékhalmok különböző részei folyamatosan beizzottak. A tűzoltók munkáját két munkagép is segítette, amelyek az oltás hatékonysága érdekében széthúzták a kupacokat.

A kigyulladt anyagok sűrű, fekete füsttel égtek, így az oltási munkálatokkal párhuzamosan a  Katasztrófavédelem Mobil Laborjának egységei azonnal megkezdték a méréseket először a telephely, majd a megváltozott szélirány miatt az Újhegyi lakótelep több pontján, a Bajcsy Kórház területén, valamint az Óhegy park közelében. A méréseket az oltás teljes ideje alatt folyamatosan végezték.

„Utcaszinten, a lakóházak között folyamatosan mértük a károsanyag szintjét. Bár a szúrós szagot érezni lehetett és károsanyag is kimutatható volt, annak mértéke a 17 mérési pont mindegyikén alatta maradt az egészségügyi határtértéknek, azaz a lakosságot nem veszélyeztette” – hangsúlyozta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A káresemény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodott a Kőbányai Önkormányzat katasztrófavédelmi referense is, aki figyelemmel kísérte az oltási munkálatokat és a beérkező mérési eredményeket, azokat a tűzoltásvezetővel kiértékelve mérlegelték folyamatosan a lakosságvédelmi intézkedések elrendelésének szükségességét. A káresemény ideje alatt ideiglenes elzárkózás elrendelésére kizárólag az ipari területen volt szükség, ez azt jelentette, hogy az ott tartózkodóknak egy ideig az épületekben kellett maradniuk csukott ajtó és ablak mellett.

Forrás: kobanya.hu

Last modified on Thursday, 26 May 2022 11:14

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Még nincs kész
A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Áll a szobor
Folyik az építkezés
A Mély tó

Óhegy

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia