Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Élvezd a mozgás örömét! - Bemutatkozik a Magic Dance School tánciskola

Rate this item
(1 Vote)

Ha meglátogatjuk a Magic Dance School tánciskola honlapját (www.magicdanceschool.hu), akkor a következő Nietzsche idézettel találkozhatunk: "Minden olyan napot elveszettnek kell tekintenünk, amelyen nem táncolunk legalább egyszer."

Kérdésünkre, hogy tényleg ennyire komolyan veszik-e a táncot, Gálicz Attila, az iskola vezetője elmondta: az idézet híven tükrözi, hogy a tánc egyfajta filozófia, egy különleges életstílus. A Kőbányai Fiatalok Egyesületének keretei között működő iskola célja - a tánc oktatásán kívül - hogy mindenki jól érezze magát abban a jó hangulatú közösségben, ahol vidám, pörgős órákkal, nagyszerű, magasan képzett, országosan elismert koreográfusokkal és oktatókkal várnak mindenkit. A táncstúdió nem nyereségérdekelt, tevékenysége azt a célt szolgálja, hogy minél többen ismerkedhessenek meg ezzel a varázslatos világgal.

Az iskola szellemiségének köszönhetően folyamatosak az eredmények: a tavalyi év folyamán országos versenyeken a suli tánccsoportjai 6 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet szereztek, valamint elhódítottak két szuper kupát is. A szuperkupát annak a csoportnak ítélik oda, amely az adott verseny minden kategóriájának és korosztályának első helyezettje közt a legjobb eredményt éri el.

Gálicz Attila kiemelte, hogy a munka és a sikerek ellenére a családias hangulat a legfontosabb. Az érdeklődők baráti légkörben ismerkedhetnek meg a tánccal, javíthatják a test és a lélek harmóniáját. Az iskola nagy hangsúlyt fektet az egyéni adottságok figyelembevételére is. A táncos koreográfiák leginkább a hip-hop és a show tánc elemeire épülnek, kiegészítve egyéb moderntánc elemekkel. A zenei világra az aktuális hip-hop, disco, funky és R&B slágerek a jellemzők.

A táncstúdióban tehát bárki kipróbálhatja magát és élvezheti a mozgás örömét kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül.

Ha esetleg valakinek a cikk felkeltette volna az érdeklődését, akkor két kőbányai helyszínen csatlakozhat az iskola közösségéhez. A Monori út 12. szám alatt több foglalkozás várja az érdeklődőket. Ovis: hétfő és péntek 16-17:00 óra; Mini-tini kedd és péntek 17-18:00 óra; Tini1: (verseny csoport) hétfő és csütörtök 16-17:00 óra; Tini2: hétfő és csütörtök 17-18:00 óra; Felnőtt: kedd és péntek 18-19:00 óra. A Széchenyi István Általános Iskolában (Újhegyi sétány 1-3.) mini tini foglalkozás van kedden és csütörtökön 16:30-17:30 óra között.

Last modified on Monday, 14 January 2013 11:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Folyik az építkezés
Részből egész
Épül a Mély tó
Árkok és házak
Az iskola
Régi kép
Már állnak a házak

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia