Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bursa Hungarica ösztöndíj a kőbányai diákok részére

Rate this item
(0 votes)

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2012. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, nappali tagozatos képzésben vesznek részt. Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév.

Pályázhatnak azok a kőbányai, hátrányos helyzetű fiatalok is, akik a 2011/2012. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek amennyiben a 2012/2013. tanévtől kezdődően nappali tagozatos felsőoktatási képzésben kívánnak részt venni. Az ő esetükben a az ösztöndíj időtartama 3×10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév. Az ösztöndíj elbírálása kizárólag a szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik.

A pályázatokat 2011. november 14-ig kell benyújtani, a Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Csoportjához (1102 Budapest, Szent László tér 29. fszt. 24., 26.). A pályázati űrlap kitöltésén túl, a szociális rászorultság igazolásához a pályázó és a vele egy háztartásban élők utolsó havi nettó jövedelemigazolását kell benyújtani. Az egyetemista, vagy főiskolás pályázóknak csatolniuk kell a felsőoktatási intézmény által kiadott jogviszonyt igazoló dokumentumot is.

Bővebb információ: www.wekerle.gov.hu oldalon.

 

Forrás: kobanya.hu

Last modified on Monday, 05 December 2011 17:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Az iskola
Folyik az építkezés
Minden a helyére kerül
A Mély tó
Építési terv
Régi kép
Régi újhegyi kép
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia