Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya a kelet-pesti járásba került

Rate this item
(0 votes)

Elkészítette a járásrendszer koncepcióját a közigazgatási minisztérium, amely az országot 176, míg Budapestet 7 járásra osztaná. A járásokra vonatkozó történeti áttekintés és nemzetközi kitekintő szövege ERRŐL a linkről tölthető leA kormány weboldalán közzétett tervezetet január 20-ig társadalmi vitára bocsátották, a véleményeket az Államtitkárság a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen várja.

A tervezet szerint országszerte 176 járást alakítanak ki, Budapest a jövőben hét járásra tagozódna. Az észak-budai az I., II., III. kerületeket fogná össze, a dél-budai a XI., XII., XXII. kerületeket. Pesten öt járás lenne, a nyugat-pesti (V., XIII., IV. kerületek), a belső pesti (VI., VII., VIII., IX. kerületek), az észak-pesti (XIV., XV., XVI. kerületek), a kelet-pesti (X., XVII., XVIII. kerületek) és a dél-pesti (XIX., XX., XXI., XXIII. kerületek) járások.

A tervezet szerint a járások kialakításának a célja, hogy alacsonyabb társadalmi költséggel működhessen a közigazgatás rendszere. A kormány koncepciója szerint a járások gyors és könnyű hozzáférést biztosítanának az államigazgatási szolgáltatásokhoz. A járási kormányhivatalok a fővárosi és megyei kormányhivatalok alárendeltségében dolgoznának 2013. január 1-től. A járási hivatalok vennék át a jegyző hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyek, illetve a megyei kormányhivatalok kistérségi kirendeltségeihez tartozó ügyek kezelését. Az államigazgatási feladatokat ellátása mellett cél továbbá a járási identitás és közösségépítés is.

Magyarország járásai 1983 végén, forrás: Wikipédia

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Építési terv
Dolgozik a daru
Föld út
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Dolgos kezek
Lakótelep a világ végén
Látkép
Átadó ünnepség

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia