Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az Együtthaladó nyelvoktatási projekt zárórendezvénye

Rate this item
(0 votes)

Az "Együtthaladók II" projektnek Kőbányán, a Szent László Általános Iskolában (1105 Bp., Szent László tér 1.) 2012. január 31-én, 14.00 órakor lesz a projektzáró rendezvénye. A Miskolci Egyetem által létrehozott tankönyvcsalád az Európai Unió területén kívülről hazánkba érkező gyerekek beilleszkedését szolgálja. Az Együtthaladó sorozat kötetei, a Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő, a szaktantárgyakra épülő, színes, játszva tanító könyvek a magyarul egyáltalán nem vagy nem jól beszélő gyerekek nyelvi és ezzel társadalmi beilleszkedését segítik, hogy anyanyelvű társaikkal „együtthaladó”-vá válhassanak a tanulás-tanítás folyamatában .

Az Európai Nyelvi díjat nyert, az Európai Integrációs Alap támogatásával készült Együtthaladó projekt első részében 5-6. osztályosoknak, a most záruló munka eredményeként pedig 7-8. osztályosoknak készültek tartalomalapú segédanyagok a magyar nyelv elsajátításához. Ennek kipróbálására több kerületi iskolában került sor, ott, ahol sok kínai, vietnami diák tanul.

Az „Együtthaladó” módszer nem csak migráns tanulók esetében alkalmazható, hanem anyanyelvű „korlátozott nyelvi kódú” gyerekeknél is, ezért fontos társadalmi szerepe lehet a roma-stratégiában: a roma tanulók fejlesztését is elkezdték/elkezdik ezekkel a segédanyagokkal.

A programon részt vesz az érintett országokat is képviselve Tajvan ügyvivője, illetve Törökország Követségének a képviselője, az Európai Unió képviselete, az érintett egyetemi oktatókon, tanárokon kívül. Több országgyűlési képviselő is megjelenik, akik az oktatási területen dolgoznak. A köszöntőt Révész Máriusz, országgyűlési képviselő tartja.

A projekt vezetője Dr. Kecskés Judit, a Miskolci Egyetem docense.

 

Kép forrása: egyutthalado.uni-miskolc.hu

Last modified on Monday, 30 January 2012 12:02

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Föld út
Látkép
Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Épül a lakótelep
Folyik az építkezés
Dolgos kezek

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia