Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Sikeres tehetséggondozó kísérleti program a Kőbányai Szent László Gimnáziumban

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Szent László Gimnázium eredményes 17 hónapot könyvelhet el maga mögött. A TÁMOP 3.4.3. pályázat keretében szervezett projektben nemcsak általános iskolai és gimnáziumi diákoknak tarthattak változatos tehetséggondozó programokat, szakköröket, de új tartalommal is megtölthették azokat: a 10 képző tanár tehetséggondozó és mentálhigiénés továbbképzésben vett részt, mely új nézőpontot adott az ügyes diákok differenciált oktatásában.


A Kőbányai Szent László Gimnázium nem keveset tűzött a zászlajára a 2010-2011-es tanévre: tehetséges és lemaradó tehetséges diákoknak tartottak fejlesztő szakköröket, így segítve a kerületi általános iskolások beiskolázási eredményeit.

A program a gimnáziumi diákoknak is lehetőséget nyújtott a tanórán kívüli foglalkozásokra különböző tantárgyakból.

A programot vezető tanárok tehetséggondozó továbbképzésen és mentálhigiénés tanfolyamon vettek részt, s így nem csak a lehetetlennek tűnő differenciált oktatást tudták megvalósítani a foglalkozásokon a tanfolyamok eredményeképpen elkészített egyéni fejlesztési tervek segítségével, de közvetetten még a diákok önértékelésének javításában is segíthettek.

A program alatt megszületett egyéni fejlesztési terveket a Gimnázium egyébként elérhetővé teszi más iskolák számára is, és a továbbképzéseken tanultakat szívesen és jó eredménnyel építik be a tanárok mindennapi munkájukba.

„A hetedik-nyolcadikosokat nagy munka volt a programban tartani, mivel az ingyenes lehetőségeket sokszor nem veszik komolyan a diákok. Azért örömünkre szolgál, hogy sok lelkes nebulóval is dolgoztunk, és egyre több gimnáziumi diák csatlakozott a programhoz.” – mondta el Sárkány Péter, a gimnázium igazgatója.

Úgy tűnik, a tehetséggondozó program mégiscsak eredményesen zárult a kitartó munkának, és a kitűnő szakmai háttérnek köszönhetően.

Sárkány Péter azt is elárulta, a projekt végén megszervezett versenyek jó eredményekről, és hasznos munkáról árulkodnak, és a tehetséggondozás mindig is kiemelt hangsúlyt fog kapni a Gimnáziumban.

Last modified on Wednesday, 29 February 2012 16:29

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Föld út
Épül és szépül
Részből egész
Árkok és házak
Régi kép
A Gergely-bánya
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Dolgos kezek

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia