Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közösségi vásár Óhegyen

Rate this item
(0 votes)

A sikeres újhegyi bolhapiacok után szeptember 16-án Kőbánya óhegyi városrészében is megrendezésre került a garázsvásárok mintájára épülő, de azoknál nagyobb szabású közösségi vásár. Az esemény minden eleme a helyi emberek összefogása és együttműködése révén jöhetett létre, állt össze egésszé. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi csoportjának vezetője, Borsos-Szabó Ágnes valamint a Kőbánya.info/Újhegy.hu/Óhegy.Net szerkesztőcsapatának tagjai (Dankó Györgyi, Zsellér Gábor és Dankó József) által szervezett vásár ugyanis nem jöhetett volna létre a Civil Szervezetek Háza gondnokának, Varga Beátának közreműködése, valamint Ónody Csilla, Verbai Lajos és a Cselekedjünk Alapítvány taginak segítsége nélkül. Az önzetlen együttműködés eredményezte azt, hogy a résztvevők asztalpénz vagy helydíj megfizetése nélkül válhattak az esemény aktív szereplőivé.

Az összefogáson túl az égiek jóindulatára is szükség volt, akik igencsak kegyesek voltak az eseményhez - pedig az előző napok időjárása alapján volt miért aggódniuk a szervezőknek. A vasárnapi vásárnapon végül gyönyörű napsütésben és kellemes melegben gyűlhettek össze azok, akik szerettek volna túladni felesleges holmijaikon. Az Ihász utcai civilek házának kertjében mintegy száz résztvevő pakolta ki portékáit. A vásár ideje alatt folyamatosan érkeztek az érdeklődők, akik kíváncsian kutatták át azt a színes választékot, amely a háztartások mindennapi tárgyaitól kezdve a numizmatikai különlegességekig terjedt.

Az óhegyi rendezvény igazi civil dzsemborivá alakult, ahol a résztvevők nem egymástól elkülönülve, „idegenként” ültek asztalaik mögött vevőkre várakozva, hanem maguk is vásároltak egymástól, csereberéltek egymással. Voltak akik régi ismerősökkel találkoztak, míg mások új ismeretségre tettek szert. A szülők mellett a gyerekek is jól érezték magukat, akik csapatba verődbe élvezték ki a hatalmas park zöld tereit. Sőt, nagyon sok gyermek maga árulta megunt játékait - na persze szülői felügyelet mellett. A gyerekek "kis vásározóként" talpraesetten válaszolgattak a vevők kérdéseire, majd a már nem használt LEGO árából befolyt pénzből a szomszédos asztaloknál lelkesen flipper játékot, görkorcsolyát vásároltak. Borsos-Szabó Ágnesnek köszönhetően kacsa- és libazsíros kenyér, valamint üdítő várta a résztvevőket, ami tovább fokozta az esemény piknik jellegét. Voltak olyan árusítók is, akik eleve süteménnyel vagy harapnivalóval érkeztek, így járulva hozzá az ingyenes büfé kínálatához.

A büfé asztal

A jó hangulat és a szép idő feledtette egy rövid időre a napi problémákat azokkal a családokkal, akik az iskolakezdéssel járó többletkiadások vagy épp a munkanélküliség miatt üres zsebbel, ám rengeteg felesleges limlommal érkeztek, majd végül szintén kevéske pénzzel, de már sok új és hasznos holmival távoztak a vásárból.

A következő alkalomra Újhegyen kerül sor október 13-án. További információért figyelje az Újhegy.hu (www.ujhegy.hu) és a Kőbánya.info (www.kobanya.info) honlapokat, illetve a honlapokhoz tartozó Facebook oldalakat.

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Építési terv
Dolgozik a daru
Még nincs kész
Átadó ünnepség
Minden a helyére kerül

Óhegy

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia