Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hallottál már a mezőőrök munkájáról? Tudod, hogy kik ők?

Rate this item
(0 votes)

A legtöbb gyerek, talán még néhány felnőtt sem tud erre a kérdésre válaszolni, pedig kerületünkben (továbbá a XVI., XVII., XV., XVIII. kerületekben) is működik a szolgálat. Minket a pénteki kirándulásunkon a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat kísért a Naplás-tó körül.

Kísérőink bemutatták nekünk a tó élővilágát, a védett területeket, és hogy mi mit tehetünk a természet egészségének megőrzésével kapcsolatban. Ezen a túrán mi is beleélhettük magunkat egy mezőőr helyébe. Megakadályozhattuk a szemétlerakást vagy a fák kivágását, termőföldeket őriztünk és a termények, mezőgazdasági felszerelések, eszközök és haszonállatok védelmét szolgálhattuk.

A kiindulópontra való visszatérésünk után, megkezdődtek az igazi csapatfeladatok. Először is egy teszttel kezdtünk, amely a sétán elhangzott tényekre kérdezett vissza, majd 5 db gyufaszál segítségével száraz faágakból tüzet kellett gyújtanunk (több-kevesebb sikerrel). A harmadik és egyben utolsó feladatban szét kellett válogatni a hulladékokat az újrahasznosítás módja szerint. A feladványok megoldása után következett a jól megérdemelt ebéd, amit személyesen a mezőőrök készítettek, amíg mi úton voltunk és a feladatokat oldottuk meg. Ebéd után szabadon nézelődhettünk a tóparton. Mint később megtudtuk azért, mert házigazdáink a csoportjaink munkáját értékelték. Így kerülhetett sor az eredményhirdetésre, amivel végül lezárult az egész napos program.

Sokat köszönhetünk a rákosmenti mezőőröknek, leginkább ezt a szép napot, de nem utolsó sorban azt, hogy megismertük a munka iránti elhivatottságukat, megismerhettük hogy próbálják megóvni környezetünket és hogy gyerekeink, unokáink is láthassák még azt, amit mi gyönyörű természetnek nevezünk.

Budapest, 2012-09-19

a „Fehér” csoport nevében:

Pesti Krisztina

Kőbányai Harmat Általános Iskola

8. b osztályos tanuló

 

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Részből egész
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
Átadó ünnepség
Föld út
Áll a szobor
Építési terv
A Gergely-bánya

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia