Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megnyílt a kőbányai jégpálya Featured

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat és a White Sharks Hockey Club együttműködésében új jégpálya létesült Kőbányán. A Kőbányai Jégpálya ünnepélyes átadására és megnyitására október 31-én került sor az Ihász utca 24. szám alatti sporttelepen.

A megnyitó ünnepségen Radványi Gábor sportért felelős alpolgármester elmondta, hogy ez a harmadik jégpálya, amit ebben a ciklusban felavat a kerületben. Ez a létesítmény 15 évig szolgálja majd Kőbánya érdekeit. A cél, hogy sportolási lehetőséget biztosítsanak az itt élőknek. A pálya a jégkorong számára is utánpótlási bázis lehet, ami azért fontos, mert kisebb csoda, ami ma a magyar jégkorong sportéletében történik: az eredmények figyelemreméltóak és támogatandóak. Reméli, hogy a White Sharks klub zöld mezét viselő gyerekek évek múltán majd nemzeti színekben okozhatnak örömöt nekünk.

Kovács Róbert polgármester beszéde elején kiemelte, hogy korcsolyával érkezett, mert ki akarja próbálni azt a pályát, ahol a legjobb a jég Budapesten. Ezt követően elmesélte, hogy régen telente vödörrel hordták a kézilabdapályára a vizet, így fagyasztottak jégpályát az általa vezetett iskolának. Kiemelte, hogy a kőbányai képviselő-testület a kezdetektől kezdve támogatja a jégpálya-létesítést. Megköszönte azoknak a munkáját, akik nagyon sokat azért, hogy ez a pálya megnyithasson. Reméli, hogy sokan fordulnak majd itt meg.

Kovács Róbert polgármester

Révész Máriusz országgyűlési képviselő, a Kulturális-, Oktatási- és Sportbizottság elnöke elmondta, hogy a kőbányai pálya évről évre szebbé és jobbá vált. Ez a harmadik pedig Budapest legmodernebb jégpályája. Kiemelte, hogy Kőbánya elkötelezett híve a sport támogatásának. A mai felnőttek gyakran panaszkodnak amiatt, hogy a gyerekek állandóan a számítógép előtt ülnek. De hát mit csinálhatnának a téli időszakban - tette fel a kérdést? Most azonban már télen is van hova menniük a gyerekeknek - adta meg a választ.

A szalag ünnepélyes átvágása, és a megjelent érdeklődők

Paska Zoltán, az egyesület elnöke megköszönte mindazt a segítséget, amit a pálya létrehozásához kaptak. Kiemelte a Kőbányai Önkormányzat szerepét, amely három éven keresztül, évi 20 millió forint összegű támogatással járul hozzá a jégpálya működtetéséhez, melyet a White Sharks Hockey Club - a több mint 100 millió forintos TAO-s támogatásból - megépített és 15 évig fenntart.

Paska Zoltán, az egyesület elnöke és a jégkorongozó gyerekek

A 450 négyzetméteres jégpálya minden eleme, tartozéka új, a palánk, a jégtisztító gép, és a 800 négyzetméteres sátor is. A jégpályát hétköznapokon 8 és 14 óra között a kőbányai óvodások és iskolások használják térítésmentesen. Számukra a White Sharks Hochey Club biztosítja az oktatót, a korcsolyát bérelni kell.

A Kőbányai Jégpálya szabad korcsolyázásra, a nagyközönség számára szerdai napokon 14-16 óráig, pénteki napokon 14-16, valamint 18-20 óráig, szombaton és vasárnap 10-20 óráig tart nyitva.

Jegyárak:
- gyermek: 450 Ft
- felnőtt: 600 Ft
- nagycsaládos gyermek: 300 Ft
- nagycsaládos felnőtt: 450 Ft (nagycsaládos kártyával)
- kísérőjegy: NINCS

Szolgáltatások: büfé, korcsolyakölcsönzés, élezés

További információ ezen a honlapon: Kőbányaijégpálya.hu

Last modified on Monday, 05 November 2012 11:19

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Látkép
Dolgos kezek
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Árkok és házak
Zajlik a munka
Részből egész
Épül és szépül

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia