Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újhegyen indult el a BringaAkadémia

Rate this item
(0 votes)

Május 5-6. között a Bringakultúra Egyesület a kőbányai Széchenyi István Általános Iskolában szervezte meg a BringaAkadémia első oktatóképzését – a McDonald’s Bringamánia program támogatásával. Az oktatás célja, hogy felkészült oktatók egységes módszertan alapján, játékos feladatokkal tanítsák biztonságos kerékpáros közlekedésre a gyerekeket.

A Bringakultúra Egyesület hozta létre a BringaAkadémia programot, melynek célja, hogy játékos foglalkozások segítségével megtanítsák a 8-12 éves korosztályt a kerékpár magabiztos, biztonságos használatára, egyben felkészítve a gyerekeket a forgalomban való részvételre. A program első lépése a május 5-6-án megszervezett BringaAkadémia oktatóképzés volt, melyre az ország számos településéről (Budapest mellett Borsod és Bács-Kiskun megyéből) érkeztek pedagógusok, vagy képzett kerékpárosok. Az oktatás teljes költségét a McDonald’s BringaMánia program biztosította.


Tréning

A képzést Abelovszky Tamás, a BringaKultúra Egyesület alapító tagja vezette, aki az elmúlt 6-7 évben több ezer általános iskolás korú gyerek közlekedésbiztonsági nevelését irányította. Az oktatójelöltek között voltak, akik a bringázás szerelmeseként jelentkeztek, és voltak, akik pedagógusként vállalkoztak erre az új feladatra. A kétnapos oktatás után tizenkét jelölt tett sikeres vizsgát, ők kezdhetik meg elsőként a BringaAkadémia tananyagának oktatását a saját vagy környezetükben levő általános iskolában.

A BringaAkadémia oktatási program Európában bevezetett és bevált módszerekre épül, és több célt igyekszik megvalósítani:

- Biztonságos kerékpáros közlekedés elsajátítása gyakorlatban, életszerű helyzetekben

- A kerékpározás szerepének bemutatása a közlekedésben

- A kerékpár, mint eszköz megismertetése

- A kerékpársportok utánpótlásának biztosítása

- A kerékpározás népszerűsítése

A képzésen nemcsak a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen gyakorlatokat tanulhatták meg a leendő kerékpáros oktatók, hanem a 2012. szeptember 22-én megrendezésre kerülő, felmenő rendszerű országos BringaAkadémia ügyességi verseny döntőjének versenyfeladatait is megismerték. Hamarosan a gyerekek oktatása is megkezdődik az iskolákban.

A programmal kapcsolatos információk a www.bringaakademia.hu oldalon találhatók.


BringaAkadémia oktatók

 

Last modified on Wednesday, 16 May 2012 15:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Áll a szobor
Látkép
Építési terv
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Dolgozik a daru
A Gergely-bánya
Építik a tavat
Átadó ünnepség

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia