Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Parkolásüzemeltetési rendszert vezetnek be a kerületben Featured

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete határozatban döntött arról, hogy 2013. április 1-jétől parkolásüzemeltetési rendszert vezet be a kerületben a közúti járművel történő várakozás (parkolás) biztosítása érdekében. A parkolásüzemeltetési rendszer bevezetésének elsődleges célja a közlekedés és a parkolás jelenlegi problémáinak megoldása. Kiemelt szempont a helyi lakosok védelme, ezért számukra – a magasabb szintű jogszabályok keretei között és lehetőség szerint – a maximális kedvezmények biztosítására kerül sor.

A parkolásüzemeltetési rendszer bevezetése Kőbánya Kerepesi út – Fehér út – Gyakorló utca – Hatház utca által határolt területe esetében kiemelt jelentőségű, mivel az itt lakók parkolási problémái hosszú évek óta megoldásra várnak. Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés módosította a parkolásról szóló rendeletét és megváltoztatta a parkolási problémákkal sújtott terület besorolását.

Mivel a szabályozás a kerületi polgárok széles körét érinti, ezért társadalmi egyeztetésre kerül sor. Az Önkormányzat kéri, hogy a rendelet-tervezettel kapcsolatos véleményét, észrevételeit, vagy kérdéseit szíveskedjék megküldeni e-mailen ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), illetve levélben a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal címére (1102 Bp. Szent László tér 29.).

A rendelet-tervezet EZEN a linken vagy a képre kattintva nyitható meg pdf. formátumban!

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Épül a lego-ház
Régi kép
Részből egész
Áll a szobor
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
A Mély tó

Óhegy

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia