Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Játszóház az Újhegyi Közösségi Házban - Interjú Révész Máriusszal

Rate this item
(0 votes)

A novemberi első alkalom után december 18-án újra megtelt az Újhegyi Közösségi Ház, ahol Adventi Családi Játszóházat szervezett a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ. Az eseményen gitárzenével és furulyaszóval várták az érdeklődőket. Volt babasarok, játszóház és karácsonyi hangulatú kézműves foglalkozás Erdélyi Andreával, valamint Mesezug Bódai-Soós Judit és Kanizsa József újhegyi írókkal. A sakk kedvelői is megtalálhatták számításukat, hiszen Tóth Gergely és Csatári Mariann oktatók szervezésében sakk-szimultánt játszhattak Karácsonyi Katával és Révész Hunorral. A nagy sikerű rendezvény ráadásul ingyenes volt!

Sokan voltak, megteltek a foglalkozóasztalok

Szabó Eszter, a Rádió K riportere a helyszínen készített interjút Révész Máriusz országgyűlési és önkormányzati képviselővel, aki a beszélgetésben elmondta, hogy a városrész lakossága 1976 óta vár a helyi közösségi ház felépülésére. A Rossmann kiköltözése után nyílt lehetőség arra, hogy a lakótelep régi álma valóra váljon és létrejöhessen a közösségi ház. A helyiség már most is teret ad újhegyi eseményeknek, ugyanakkor a jövőben aktív közösségi életet teremtő programok várják majd az érdeklődőket. A képviselő elmondta: nyáron kezdenek bele a komolyabb átépítésbe, amely eredményeként egy 21. századnak megfelelő művelődési házzá alakul a volt üzlethelyiség. Az épületben egy nagy színháztermet és több kisebb termet alakítanak ki, amelyekben kulturális, sport és egyéb közösségi programok kapnak majd helyet.

A riport a logóra vagy Szabó Eszter arcképére kattintva hallgatható meg!


A bal oldali képen a Kőrösi Kulturális Központ programigazgatója és általános igazgatóhelyettese mérkőzik egymással, a jobb oldali képen Baffia Tamás, Bedő Bogi és Joós Tamás zenél


Sakk-szimultán és egy kis örömzene

Last modified on Wednesday, 03 October 2012 11:23
More in this category: « Interjú Vásáry Andréval

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Elkészült a lakótelep
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia