Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az I. Zsíros Tibor Kupa Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Hazai sikerrel zárult az  I. Zsíros Tibor Kupa U11 kosárlabda torna, a korábban Mikulás Kupa néven ismert verseny. Most még a Szent László Gimnázium adott otthont a nagy hagyományokkal rendelkező kosárlabda tornának, de – ahogy dr. György István főpolgármester-helyettes, országgyűlési képviselő mondta – a jövő évi tornát már vélhetően saját csarnokukban rendezhetik a Darazsak, azaz a Zsíros Akadémia Kőbánya.

  

Dr. György István Kovács Róbert polgármester és Radványi Gábor alpolgármester társaságában szurkolta végig az utolsó mérkőzéseket és azt mondta a díjátadót megelőző köszöntőjében, hogy a verseny névadója, Zsizsi bácsi bizonyára örülne, ha látná azt az akaratot, elszántságot és csapatmunkát, amit az itt küzdő iskolások mutattak a versenyen. Ahogy a főpolgármester-helyettes fogalmazott, ennek a versenynek csak győztesei voltak, mert lehet, hogy most csak egy csapat lehet első, második, vagy harmadik, de akinek nem úgy jött ki a lépés, az is rengeteget tanulhatott és ismét egy remek versenynapon vehetett részt, ahol mindent megtett az egészséges életmódért. 

 

Dr. György István szerint minden kis kosarast éltetni kell a reménynek, hogy legközelebb ő állhat leg a dobogó legfelső fokára és ha felépül a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok, akkor remélhetően még több versenyen, még több sikert arathatnak azok, akik komolyan gondolják a kosárlabdázást. 

A rendkívül izgalmas tornát a klubok között a Zsíros Akadémia Kőbánya nyerte, míg az iskolai csapatok versenyében a Pannónia Általános Iskola gárdája lett a legjobb. A díjakat dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere és Cziffra Mihály a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke adták át.

 

A torna egyik érdekes és megható színfoltja volt, amikor a versenyt és a kosárlabda akadémiát megálmodó Hajdu Péter a klubkategória gólkirályának, a legifjabb Hajdu Péternek adta át a legjobbnak kijáró serleget.

Klub kategória végeredménye:
1. ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA (edző: Tápai Zsolt)
2. MAFC (edző: Havasi Kata, Nagy Kriszta)
3. MEGYERI TIGRISEK (edző: Páli Gábor)
4. HERMANN PÓKOK (edző: Horváth Mária)

Általános iskolai kategória végeredménye:
1. PANNÓNIA ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Nagy-Pál Adrienn)
2. SZT. LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Szász Edina)
3. KONDOR BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Sámuel Gergely)
4. KADA MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA (edző: Gebri Gábor)

A torna támogatói a Kőbányai Önkormányzat, a Budapesti Kosárlabda Szövetség és a Kosárvarázs Alapítvány voltak.  A fővédnök dr. György István főpolgármester-helyettes és Kovács Róbert polgármester volt.

Forrás és képek: Kőbánya.hu, Dr. György István honlapja

Last modified on Wednesday, 11 December 2013 10:00

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Áll a szobor
Átadó ünnepség
A Mély tó
Már állnak a házak
Látkép
Zajlik a munka
Zajlik az éptkezés
Épül a Mély tó
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia