Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Isaszegi kerékpáros emléktúra április 5-én

Rate this item
(3 votes)

2014. április 5-én, szombaton Kőbányáról indul az Isaszegi kerékpáros emléktúra Az első 200 előnevező emblémázott hátizsákot kap ajándékba a Kőbányai Önkormányzat által szervezett kerékpártúrán. A Kőbánya – Isaszeg - Kőbánya útvonalon zajló, összesen 60 km-es túrára április 4-ig lehet regisztrálni a www.kobanyabringa.hu honlapon. A nevezés ingyenes! 

Az isaszegi csata évfordulója alkalmából megrendezett, hagyományos Isaszegi kerékpáros emléktúra során rendőri és szervezői felvezetés mellett eltekerünk Kőbányáról Isaszegre, érintve a Rákos-patak partján épült bringás sétányt és Pécelt. Út közben még egy kis frissítőre is lesz idő Pécelen – itt zsíros kenyérrel, teával várják a bicikliseket. Isaszegen a csata emlékművénél megemlékezünk a Hősökről. A közös főhajtás és koszorúzás után szervezetten indulunk vissza Kőbányára. 

A túráról: A várhatóan 250-300 kerékpáros zárt csoportban halad, 15-20 km/órás sebességgel. Odafelé és visszafelé is megállunk egy 20-30 perces pihenőre. 12 évnél idősebb, rendszeresen bicikliző gyerekek számára már javasoljuk a részvételt, vagyis családi programnak sem utolsó ez a közös kerékpárzás. 

Kérjük, hogy mindenki megfelelően felkészített (szervizben ellenőrzött) kerékpárral jöjjön! Különösen javasoljuk, hogy a kerekek, gumik, fékek legyenek rendben! Fejvédő viselését javasoljuk! A kulacsban legyen víz, és a kis hátizsákba, a széldzseki mellé érdemes betenni egy-két szendvicset és egy kis édességet is. 

Ha valakiknek út közben problémája akad, akkor a szervezők segítenek, szükség esetén be lehet ülni a kísérő autók egyikébe. Az indulásnál, ha valakinek hirtelen támad technikai problémája akad a BigBike kerékpárbolt szerelői segítenek (kérjük, hogy ne itt javíttassák meg a régen elszakadt fékbowdeneket, mert erre nem lesz idő!). 

A túra biztonságos haladását a Kőbányai Rendőrkapitányság, a BRFK, és a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Kőbányai Wolf Polgárőrség, és az Alfa Polgárőrség is segíti. Az útvonalon a Vuelta Sportiroda és a Kőkert Kft. autói és munkatársai segítenek a rászorulóknak. 

Időrend:
- Gyülekező: 8:00 órától a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt (1105 Budapest, Előd utca 1). A Szent László templommal szemben.
- Indulás: 9:00
- Érkezés Isaszegre: várhatóan 11:30-kor
- Visszaindulás: 13:00
- Visszaérkezés Kőbányára: várhatóan 15:30-kor

Táv: 60 km (oda-vissza)

Nevezés: A túrán való részvétel ingyenes. Regisztrálni a Kőbányai Torna Club honlapján lehet: www.kobanyabringa.hu

Az első 200 előnevező ajándék hátizsákot kap!

Minden lelkes biciklist, kicsiket és nagyokat, családokat szeretettel vár a szervező Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Torna Club.

Részletek a www.kobanyabringa.hu oldalon

Last modified on Saturday, 05 April 2014 10:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Zajlik a munka
Árkok és házak
A Mély tó
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Lakótelep a világ végén
Föld út
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia