Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Óvjuk meg az Óhegy parki futókört!

Rate this item
(7 votes)

Bár még át sem adták, de már nem férhet kétség az első kőbányai futókör népszerűségéhez. Az Óhegy park szintkülönbségei miatt változatos edzési lehetőséget kínáló, és a közvilágításnak köszönhetően az esti órákban is használható pálya hamar kedveltté vált a sportolni vágyók körében, így folyamatos az igénybevétele. 

Mindannyiunk közös érdeke, hogy a Kőbányai Önkormányzat beruházásában létrehozott 1,4 kilométer hosszúságú futókör sokáig szolgálhassa a kerület lakóit, ami azonban nem valósulhat meg az Óhegy parkba látogatók közreműködése nélkül. A pálya állapota ugyanis úgy óvható meg, ha azt rendeltetésszerűen csak futásra használjuk, és tartózkodunk mindattól, ami a futófelület károsodását okozhatja. Figyelembe kell venni például, hogy arra sem járművel, sem sporteszközzel, sem tűsarkú cipővel nem szabad rámenni, mint ahogy a kutyasétáltatás vagy a dohányzás is kárt tehet benne. 

Az állagmegóvás mellett a balesetveszélyes helyzetek és kellemetlenségek elkerülése szempontjából is fontos, hogy az Óhegy park látogatói ne tartózkodjanak a pályán, mert azzal a gátolják a futókat. Természetesen a sportolóknak is tekintettel kell lenniük futótársaikra, hogy mindenki a saját tempójában, akadályoztatás nélkül róhassa a köröket. 

Figyeljünk oda egymásra és a pályára, hogy sokáig élvezhessük a sport, a mozgás és a friss levegő örömeit!

Last modified on Thursday, 20 November 2014 09:32

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Föld út
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia