Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Népszerűsítő tájfutó verseny Kőbányán március 18-án

Rate this item
(3 votes)

A Silvanus Sportegyesület népszerűsítő tájfutó versenyt rendez 2015. március 18-án a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola közelében lévő parkerdőben és lakóövezetben (Tarka-Rét - Ferierdő). A tájékozódási futás (rövidebb nevén tájfutás) lényege, hogy a versenyzők egy számukra ismeretlen versenypályán haladnak végig egy térkép segítségével tájékozódva. A pálya általában valamilyen természetes környezetben, erdőben, parkban, esetleg lakóövezetben vezet. A térképen megjelölt ellenőrző pontokat kell – meghatározott sorrendben – megkeresni a terepen, és a legrövidebb idő alatt a célba érni. Az útvonalat a versenyző a pontok között maga választja meg. Szellemi és fizikai feladatot kell tehát egyszerre megoldani: a futás közbeni tájékozódás képességét elsajátítani!

A résztvevőket a kertvárosi versenyen négy különböző hosszúságú és nehézségű pálya várja, 1,5 és 7 km közötti pályahosszakkal. A rendezők a sportággal most ismerkedőket is várják, külön nekik szánt kezdő pályával! 

A rajtolás 14:00 és 17:00 között folyamatosan történik. Nevezés a helyszínen, 13:45-től 17:00-ig, díja: 700 Ft/fő, ill. 18 éves korig és 65 év felett 600 Ft/fő. 

A versenyközpont a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola, melyben öltözési lehetőség, WC és csomagmegőrzés biztosított. Pontos helyszín: Budapest X. kerület, Jászberényi u. 89., GPS: 47.4859383653, 19.2036905242

További információk: Silvanus Sportegyesület: silvanus.btfsz.hu, Hegedűs Béla, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 06-30-233-5256

 

Last modified on Saturday, 21 March 2015 19:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Épül a lakótelep
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Minden a helyére kerül
Régi kép
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
A Mély tó
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia