Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Streetball Kosárlabda Bajnokság a Népligetben május 16-án

Rate this item
(1 Vote)

Az idén is megrendezik az OTP Junior-adidas Streetball Challenge rendezvénysorozatot, amelynek nyitó eseménye Népligetben, az Építők SC. előtti területen lesz május 16-ánA szervező Kőbányai Sportközpont a könnyebb megközelíthetőség érdekében a közösségi közlekedéssel érkezők számára idén is elektromos kisvonat segítségével rendszeres járatot működtet a Planetárium és a verseny helyszíne között. A gépjárművel érkezők számára a Vajda Péter út felől lekanyarodva (FTC pályánál) az Építők Sporttelep parkolóját javasolják igénybe venni. 

Részletes program és ismertető EZEN a linken érhető el, míg a nevezési lapok itt tölthetőek le: Nevezési lap 1. és Nevezés lap 2.


Kedves Sportbarátaim!

Örömmel és büszkeséggel köszöntök mindenkit Kőbányán, a mára már hagyománnyá vált Streetball Fesztiválon. Bár ez egy kosárlabdázók ezreit megmozdító, országos fesztivál nyitánya, a streetball nekünk, kőbányaiaknak ennél is többet jelent. Az utcai kosárlabda ugyanis egyike a legtöbb embert megmozgató, összekovácsoló sportoknak. Ahol egyszerre mozdul idős és fiatal, ahol csak az számít, hogy csapatban dolgozzunk, sportszerűen küzdjünk és élvezzük az együttlét minden percét. Ahol senki nem nézi, hogy vadonatúj meze vagy széttaposott sportcipője van-e a játékosnak, mert csak a teljesítmény és a közös játék öröme a fontos. Ahol mindegy ki, honnan jött, NB I-es sportoló vagy lelkes amatőr, óvónő, biztonsági őr, esetleg atomfizikus, ezen a pályán mindenkinek helye van.

Talán megbocsátják elfogultságomat, de ki merem jelenteni: ma kerületünk a kosárlabda-utánpótlás egyik fellegvára. Büszkeségeink az országos hírű Kőbányai Darazsak, ők tavaly európai színvonalú sportlétesítményt kaptak, ahol a gyerekek is méltó körülmények között edzhetnek: a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokot. Emellett a streetball is évről évre mind több embert hódít meg.

Ez a mi utunk. Kétségtelen és elvitathatatlan: Kőbánya nélkül ma már elképzelhetetlen ez a fesztivál. Ha nem volt, ha nem voltál még soha nálunk, ezt mindenképp ki kell próbálni! Aki pedig már járt itt, pontosan tudja, milyen élmények várják Budapest legnagyobb közparkjában.

Találkozzunk május 16-án Kőbányán, a Népligetben, a Streetball Fesztivál nyitóeseményén! Várunk minden sportolót és sportbarátot!

Kovács Róbert
Kőbánya polgármestere

Kattintson a plakátra a programfüzet megnyitásához!

Last modified on Sunday, 17 May 2015 19:31

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó
Látkép
Dolgos kezek
Lakótelep a világ végén
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Elkészült a lakótelep
Régi újhegyi kép
A Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia