Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kerékpáros oktatások a BringArénában

Rate this item
(1 Vote)

A nyári időszakban hazánk első fedett kerékpáros csarnoka gyerekek oktatási központjaként is funkcionál.

A Kőbányai BringAréna összesen 11 kerékpáros oktatásnak ad otthont 2023 májusa és októbere között. A kerületi iskoláknak 3 különböző osztállyal van lehetőségük kipróbálni a programokat. Az első résztvevők a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskolából, a Fekete István Általános Iskolából, illetve a Csukás István Általános Iskolából érkeztek.

Az egyes osztályok három tanórát töltenek a Sportligetben. Míg az egyik csoport a Kőbányai BringAréna csarnokában található ügyességi pályán tesztelheti tudását, egy másik interaktív KRESZ-foglalkozáson vehet részt, a harmadik pedig készségfejlesztő játékokat próbálhat ki a Sportligetben, majd cserélnek.


Fotó: vuelta.hu

A szervező Vuelta Sportiroda egy évtizede dolgozik azon, hogy BringaAkadémia és BringaSuli programjainak köszönhetően minél több gyermek számára biztosítson hozzáférést egy szakmailag megalapozott, a résztvevők számára játékos tanulást biztosító kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatási programhoz. A Kőbányai BringAréna ezen programok megkerülhetetlen centrumaként szolgálhat a jövőben. A helyszín emellett júniustól augusztusig nyári táboroknak is helyszínt biztosít.

A programra a VEKOP-5.3.1-15-2020-00014 azonosítószámú „Kerékpáros Infrastruktúra fejlesztések Budapest X. kerületében” című projekt keretében került sor.

Forrás: vuelta hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Elkészült a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Az iskola
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Látkép
Épül és szépül
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia