Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Buruczki a bükki jubileumon megvédte elsőségét

Rate this item
(0 votes)

A 2009-es bükki versenyen felnőttek közt bajnokságot nyerő Dósa Eszter és a kőbányai színekben versenyző Buruczki Szilárd idei győzelmével ért véget vasárnap délután a felsőtárkányi, jubileumi Sintesi Bike Bükk Maraton. A T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomására 8 ország 1450 kerekese nevezett, a rajtvonalon végül a 93, 57 vagy 37 kilométeres távot választva 1200-an haladtak át; a szervezők 27 kategóriát díjaztak.

Katt a képre a nagyobb méretért! - Fotók: Eged Dániel

Az augusztus elsején debütáló rajt-cél terület, az Egeres-völgy, csodálatos helyszínnek bizonyult, az előző napi égszakadás azonban alaposan eláztatta a versenypályát. A férfiak hosszútávja 93 kilométer után igen szoros befutóval zárult, az idén második Top Maraton-győzelmét szerző Buruczki Szilárd mindössze fél perccel Melts András előtt ért célba. Blazsó Márton a sorozatban idei harmadik dobogós helyével, harmadikként zárt. Nőknél megismétlődött az előző verseny, a Duna Maraton befutási sorrendje: Dósa Eszter rajt-cél győzelme mellett, Módos Gabriella és Poór Brigitta zárt dobogós helyen. - Nagy sárban, igen kiélezett verseny volt, érzem, hogy egyre jobb formában vagyok – nyilatkozta Buruczki Szilárd. - Én a téli ciklo-krossz versenyek alkalmával hozzászoktam a saras pályákhoz, ezért nem okozott különösebb gondot. Ezúttal kiváló volt a pálya kijelölése, gyönyörű panoráma mentén tekertünk. Taktikám: az első hegyen megnyomni, majd tartani a tempót, bejött – mondta a zsinórban hatodik Top Maraton állomás-győzelmét szerző Dósa Eszter.

Katt a képre a nagyobb méretért! - Fotók: Eged Dániel

A gyermekek szombaton a Titán-kupán állhattak rajthoz, a túrázni vágyók vasárnap a T-Mobile Természetjáró Túra alkalmával a Vöröskő-forrásig tekerhettek.

A díjakat Juhász Attila, Felsőtárkány polgármestere adta át. A mellett, hogy üdvözölte a tíz évre szóló megállapodást, mint mondta, mindent megtesznek, hogy a községben mind nagyobb teret adjanak a kerékpársportnak. - Az előző napi esőzések kicsit átírták a forgatókönyvet, de sikeres jubileumot zártunk. Bízom benne, hogy az Egeres-völgyben megtaláltuk a verseny új otthonát! – tette hozzá a főszervező, Nagy Ádám.

A T-Mobile Top Maraton sorozat következő, egyben záró állomása a sástói Oxygen Adrenalin Parkból induló, augusztus 29-ei Mátra Maraton lesz, ahol az idei bajnoki trikókért is folynak majd a küzdelmek, a tavalyi maraton bajnok Buruczki és Dósa természetesen címvédésre készül.

Katt a képre a nagyobb méretért! - Fotók: Eged Dániel

T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomás – X. Sintesi Bike Bükk Maraton, eredmények (1450 nevező):

Felnőtt férfi hosszútáv (93 km):

1. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), ideje 03:55:35,
2. Melts András (Corratec World Team), 03:56:04,
3. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 04:00:45.

Felnőtt női középtáv (57 km):

1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 02:32:57,
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 02:42:23,
3. Poór Brigitta (X2S-Kona Team), 02:44:46.

További felnőtt győztesek: Béla Attila (LTV Merida Racing) középtáv, Szécsi Tamás (Bringabanda SC) és Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE).

Teljes eredménylista: http://www.temposport.hu/?menu=menu_eredmenyek

Bővebb információk a Mátra Maratonról: www.matramaraton.hu

 

 

Last modified on Monday, 02 August 2010 10:55

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Árkok és házak
Dolgos kezek
Az iskola
Minden a helyére kerül
Föld út
Építik a tavat
Már állnak a házak
Régi újhegyi kép
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia