Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Korcsolyapálya Kőbányán?

Rate this item
(0 votes)

Az Óhegy.Net-en megjelent cikk szerint Révész Máriusz, a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság elnöke előterjesztést nyújtott be a bizottság november 4-i ülésén, mely szerint Kőbányának szüksége lenne egy jól megközelíthető, központi helyen található jégpályára, ahová a téli hónapokban a gyerekek iskolai keretek között, tömegsport keretében, vagy a szüleik társaságában is ellátogathatnak. Az előterjesztésben olvasható: "A korcsolyázás nemcsak egészséges, szórakoztató, hanem rengeteg képességet is fejlesztő sportolási és szabadidős tevékenység. Fejlesztő hatással van az egyensúly érzékelésére, a térérzékelésre, jótékonyan hat az idegrendszer fejlődésére. A tanulók a testnevelésórákon nem tapasztalt mozgással, játékokkal ismerkedhetnek meg, segíti a társakkal való együttműködést, a másik elfogadását. A jégkorcsolyázás előnye, hogy kipróbálása a kevésbé aktív gyermekekkel is megkedveltetheti a sportolást."

Az illetékes főosztályok árajánlatokat kértek több cégtől, első körben egy ideiglenes, három hónapig használható olcsó jégpályának építésére és üzemeltetésére. A bizottság az ajánlatokat átnézte, és a következő, november 18-i képviselő-testületi ülésen előterjeszti. Amennyiben a testület a javaslatot megszavazza, 2010 decemberétől 2011. februárig olcsón használható jégpálya áll majd a kőbányai gyerekek rendelkezésére.

Az előterjesztés hosszabb távú elképzeléseket is tartalmaz, melyek szerint a jövőben egy fedett, nem csupán a téli hónapokban használható jégpályát, valamint egy görkorcsolyapályát is kialakítanának a kerületben.

Forrás: Óhegy.Net

A kép illusztráció, forrása: wirednewyork.com

Last modified on Monday, 08 November 2010 09:24

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Dolgos kezek
Az iskola
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Épül és szépül
Régi kép
Föld út
Régi újhegyi kép
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia