Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai Sportoló elismerése a 2010. évi Héraklész Díjátadó Gálán!

Rate this item
(0 votes)

A Héraklész program olyan tehetséggondozási rendszer, amely a kiválasztástól az olimpiai felkészülésig segíti az utánpótlás legtehetségesebb versenyzőit. 
Az új utánpótlás-nevelési stratégia első elemeként 2001-ben indult el a program, mely mára már húsz olimpiai sportágat menedzsel (asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, jégkorong, judo, kajak-kenu, kézilabda, kosárlabda, ökölvívás, öttusa, röplabda, sportlövészet, súlyemelés, tenisz, női és férfi torna, triatlon, úszás, vívás és vízilabda). A projekt a legtehetségesebb 14-23 éves sportolók eredményes, hosszú távú pályafutásának kezdeti szakaszát segíti, elsősorban rendszeres edzőtáborok és keretedzések biztosításával, a programokat irányító főállású edzők foglalkoztatásával, valamint tudományos mérésekkel és vizsgálatokkal.

Minden évben jutalmazzák sportáganként a legjobb utánpótláskorú versenyzőt és edzőjét.
A Héraklész Díjátadó Gálán, a Kőbánya Sport Club első olimpiai bajnoka BERNEK PÉTER és edzője TURI GYÖRGY kapott elismerést 2011. január 28-án, a Nemzeti Sport Intézet által rendezett ünnepségen.
Bernek Péter az I. Ifjúsági Olimpián elért kiemelkedő eredménye elismeréseként, valamint a Héraklész Program, egyéni összetett versenyének II. helyezettjeként vehetett át edzőjével együtt dísz plakettet.

Last modified on Monday, 31 January 2011 13:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Föld út
Építik a tavat
Régi kép
Látkép
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia