Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújuló utak Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

Több, meglehetősen rossz állapotban lévő kőbányai út burkolata is megújul jövőre, köztük több olyan kritikus szakasz is új burkolatot kap, mint például az Éles sarok, vagy a Sírkert utca. Ezeknek a felújítását régóta joggal várják az itt élők – adott tájékoztatást dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője. 

Talán kevés olyan terület van, amely annyira képes borzolni a kedélyeket, mint az utak állapota; nem is az esztétikai indokok, sokkal inkább az autók műszaki állapota miatt aggódnak joggal a közlekedők. Jó hír azonban, hogy számos útfelület megújul jövőre a kerületben. A tervek szerint megújul Kőbánya főútja a Kőrösi Csoma Sándor út az Éles sarok és a Liget tér között; itt az útburkolat cseréjét a 3-as villamos vágányainak teljes felújítása előzi meg, amelynél már javában folynak a munkálatok. Budapesten elsőként ezen a részen telepítenek füvesített vágányokat, amelyek nemcsak esztétikusak, de kevesebb port is vernek fel az azon közlekedő szerelvények. 

Emellett 2014-ben megújul az útburkolat a már régóta meglehetősen rossz állapotú Éles saroknál, a Maglódi út és a Sírkert utcák kockaköves szakaszán, valamint a Kápolna utcában a Liget tér és a Kápolna tér között. Szintén új burkolatot kap a Gergely utca a Kada utca és a Tavas utcák között, illetve a Keresztúri út a Vasúti átjáró és a Határhalom utca között is.

Dr. György István főpolgármester-helyettes azt is arról is tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárás miatt sajnos nagyon sokat csúszott már, de jövőre végre elkezdődhet a Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása is, miután a Fővárosi Közgyűlés döntött a szükséges forrás biztosításáról. Itt a teljes hídszerkezetet kicserélik, és kétirányú kerékpárutat is létesítenek a megújuló felüljárón.

Forrás: Dr. György István honlapja

Last modified on Monday, 30 December 2013 18:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Épül a Mély tó
Építési terv
Zajlik az éptkezés
Régi kép
Folyik az építkezés
Minden a helyére kerül
Építik a tavat
Föld út
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia