Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új BKK-ügyfélközpont nyílt Kőbánya-Kispesten

Rate this item
(1 Vote)

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója nyitotta meg december 1-jén a BKK új ügyfélközpontját a Kőbánya-Kispest metróállomáson. A BKK új, európai színvonalú integrált szolgáltatásokat nyújtó ügyfélközpontjában a közlekedéssel kapcsolatos minden ügy elintézhető: jegy- és bérletvásárlás, közlekedési információk, taxipanasz-kezelés, MOL Bubihoz fűződő ügyintézés és általános utastájékoztatás. Az ügyfélközpont a fővárosi utasaink kiszolgálásán túl turisztikai szempontból is kiemelt fontosságú: a Kőbánya-Kispesten található a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelsége miatt a hazánkba érkező turistáknak is segítséget nyújt.

 

A Kőbánya-Kispest metróvégállomáson megnyílt ügyfélközpontban három pultnál várják az ügyfeleket reggel 5:30 és este 10 óra között a korábban pénztárként is üzemelő, a metrókijáratnál lévő felüljárón létrehozott új központban. Az új ügyfélközponttal megoldhatóak az eddigi nehézkes, időnként hosszú sorban állással együtt járó jegyvásárlási és ügyintézési problémák. Az ideérkezőket ügyfélhívó segítségével sorszám szerint szolgálják ki, az új rendszer ezért jóval gördülékenyebb és hatékonyabb. Az ügyfélközpont a turistáknak is nagy segítséget jelentenek: információval látják el őket a főváros közlekedési hálózatáról, az ideérkezők ezért könnyebben tudnak tájékozódni Budapesten. A fővárosban az évtizedek óta megszokott jegyárusító ablakok helyett a jelenleg  sorra nyíló ügyfélközpontok munkatársai színvonalas és kényelmes környezetben várják ügyfeleiket a közösségi közlekedéssel kapcsolatos ügyek intézésére. A személyes, szóbeli tájékoztatáson kívül már angol, német, francia, spanyol, román, szlovák, kínai, orosz nyelven is elérhetők és nagyon népszerűek a turisztikai tájékoztató kiadványok is.

Eddig megnyitott BKK Ügyfélközpontok:
- BKK központi ügyfélszolgálat a Király utca–Rumbach Sebestyén utca sarkán
- Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminál
- Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminál
- Kelenföld vasútállomás M
- Keleti pályaudvar M
- Deák Ferenc tér M
- Móricz Zsigmond körtér M
- Ferenciek tere M
- Kőbánya-Kispest M

A tervek szerint 2016-ig a város fontosabb tömegközlekedési csomópontjain 8-12 további ilyen létesítményt alakítanak ki. 

 

Vitézy Dávid a december 1-jei átadáson elmondta, hogy az új típusú ügyfélközpont megnyitása többek között a hatékonyabb értékesítést segítette elő, így – a BKK elmúlt években meghozott egyéb intézkedéseivel együtt – jelentősen növekedett a budapesti közösségi közlekedésből származó menetdíjbevétel. A 2010-ben elért 49,5 milliárd Ft-hoz képest idén várhatóan 59,5 milliárd Ft rekordbevételt könyvelhet el a BKK. Az idei adatok 5,4%-kal jobbak a tavalyi év azonos időszakáéhoz képest, vagyis 2,5 milliárd Ft-tal több jut közlekedésfejlesztésre Budapesten.

Az új értékesítési és tájékoztatási pontok szorosan kapcsolódnak az elektronikus jegyrendszer kialakításához, hiszen mindenben támogatják és kiszolgálják az e-jegyrendszer igényeit. Az új jegy- és bérletkiadó automatákból már több mint 220 megtalálható a fővárosban és agglomerációjában, de számuk hamarosan 300-ra nő. A jegy- és bérletvásárlás tehát a nyitvatartási időn túl sem okozhat gondot, hiszen automaták a legtöbb helyen a nap 24 órájában rendelkezésre állnak.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Last modified on Monday, 01 December 2014 21:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Épül a Mély tó
Épül és szépül
Dolgos kezek
Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
A Mély tó
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia