Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Menetrendi változások 2015 januárjától a közösségi közlekedésben

Rate this item
(1 Vote)

2015. január 10-e, szombat áthelyezett munkanap, amelyen január 2-ai, pénteki szabadnapot dolgozzuk le, ezért a BKK járatain az iskolaszünetekben érvényes hétköznapi, illetve pénteki menetrend szerint közlekednek. Az év első hónapjától több járatunk menetrendje is változik az egyenletesebb buszközlekedés és az átszállási kapcsolatok kényelmesebbé tétele érdekében.

Közlekedés a január 10-ei, szombati áthelyezett munkanapon

2015. január 10-e, szombat áthelyezett munkanap, amelyen a január 2-ai, pénteki szabadnapot dolgozzuk le. A BKK járatain ezen a napon a tanítási szünet idején érvényes hétköznapi, illetve pénteki menetrend szerint közlekednek.

A január 9-éről 10-ére, péntekről szombatra virradó éjjel azon éjszakai járatok, amelyek rendelkeznek külön munkanapokon és munkaszüneti napokon érvényes menetrenddel is, a vasárnaptól csütörtökig – azaz munkanapokon – érvényes menetrend szerint közlekednek. A január 10-éről 11-ére, szombatról vasárnapra virradó éjjel az éjszakai járatokkal közlekedőknek a szombati menetrendet kell figyelni.

Menetrendi változások a közösségi közlekedésben 2015 januárjától

2015 januárjától hétvégén is egyenletesebb követést biztosítanak az Erzsébet királyné útján a 69-es villamos- és az 5-ös buszvonalon, ennek érdekében néhány perccel módosulnak a 69-es villamos indulási időpontjai.

A 37A villamos menetrendjét kis mértékben szintén módosították a járat menetidejét figyelembe véve, ezáltal a vonalon pontosabb, egyenletesebb lesz a közlekedés.

2015. január 5-étől, hétfőtől a 25-ös busz egyes indulási időpontjait módosítjuk, ezáltal jobb átszállási lehetőség adódik a buszjáratról az M1-es metróra, illetve a metróról a buszra a Mexikói út M végállomáson.

A gazdagréti térség egyenletesebb buszközlekedése céljából január 5-étől, hétfőtől új munkanapi menetrend lép életbe a Rétköz utcán közlekedő vonalakon is: a Kelenföld vasútállomás M felé közlekedő 8-as busz a jövőben 1-2 percet várakozik a Gazdagréti tér megállóhelyen, így a lakótelepről az M4-es metró kelenföldi végállomására utazók pontosabb, egyenletesebb közlekedést tapasztalhatnak majd. Ehhez igazítva a 139-es és a 239-es busz indulási időpontjai is néhány perccel módosulnak.

A budai fonódó villamoshálózat építése miatt 2014 áprilisa óta a 17-es villamos helyett 17-es jelzéssel villamospótló busz közlekedik. A pótlójárat január 5-étől, hétfőtől megváltozó menetrendjét a jellemző utasforgalomhoz igazították: az utolsó busz minden nap egységesen 22 óra körül indul majd:
- a Batthyány tér M végállomástól 22:08-kor,
- a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól pedig 21:43-kor.

A két végállomás között a késő esti buszközlekedést a 160-as, a 260-as és a 260A buszokkal továbbra is biztosítják. A jelenleg is zajló építkezés a Fő utcában torlódásokat okoz, ezért a 17-es, 160-as, 260-as és 260A vonalakon hétköznap a jelenleginél több autóbusz forgalomba állításával tesszük pontosabbá, megbízhatóbbá a buszközlekedést.

2015. január 11-étől, vasárnaptól kényelmesebb átszállási lehetőséget teremtenek a Kelenföld vasútállomás M végállomás felől a Budaörsi lakótelep felé közlekedő járatokra az este 19 és 21 óra között időszakban.

A járatok megváltozott menetrendje elérhető a BKK honlapján, a www.bkk.hu/menetrendek/ címen.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Last modified on Monday, 05 January 2015 12:51

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Dolgozik a daru
Föld út
A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia